سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
بیش‌فعالی

یک روانشناس تاکید کرد: جنب و جوش کودک را پای بیش‌فعالی نگذارید.

عباس عزیزخانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کودکان عموما پرجنب و جوش هستند، ولی در بعضی کودکان این فعالیت‌ها بیش از حد عادی است که می‌تواند به دلایل مختلف از جمله نگرانی و اضطراب باشد.

این روانشناس ادامه داد: گروهی از کودکان بی‌قرار هستند، مدام صحبت می‌کنند و راجع به موضوعاتی سوال می‌پرسند که ناشی از نگرانی و اضطراب است. این گروه از کودکان مشکلاتی در محیط خانواده و رابطه با والدین دارند که با درمان گروهی خانواده توسط روانشناس کودک و نوجوان، معمولا مشکل رفع می‌شود.

وی افزود: گروه دیگر از کودکان که با نام کودکان بیش فعال،‌ کم‌تمرکز شناخته می‌شوند.‌ این سندرم، بیشتر در پسران دیده می‌شود و از 3 سالگی شروع می‌شود. اما تشخیص جدی آن از زمانی است که کودک به محیط مدرسه پا می‌گذارد و می‌توان رفتار او را در کلاس درس، مورد بررسی قرارداد.

عزیزخانی تصریح کرد: ناتوانی از یک‌جا نشستن و بی‌قراری در لحظه‌هایی که باید آرام بنشیند، قطع پی‌درپی گفت‌وگو و مکالمه‌ بزرگ‌ترها، انجام رفتارها و اعمالی که نسنجیده شناخته می‌شود، پاسخ دادن به سئوال پیش از آن‌که جمله‌ سئوال‌کننده به پایان برسد، بی‌صبری و بی‌تحملی شدید به ‌نحوی که هر آن‌چه طلب کرد، باید در همان لحظه نیز آن را دریافت کند از جمله علایم بیش‌فعالی محسوب می‌شود.

این متخصص روانشناسی تربیتی افزود: همچنین ناتوانی در پی‌گیری مطلب‌ها به ‌نحوی که بیشتر کارها را در میانه رها می‌کند، بی‌توجهی به نتیجه‌ عملی که از او سرمی‌زند، ناتوانی در کنترل احساس‌ها، فکرها و کارها و پرحرفی‌ به ‌خصوص در کلاس درس‌ از دیگر علایمی است که کودکان بیش‌فعال بروز می‌دهند.

وی با تاکید بر این‌که کودکان بیش‌فعال مدام در حال حرکت و جنب ‌و جوش بودن هستند، یادآور شد: این کودکان برای ایستادن در صف صبر و تحمل ندارند، عصبی و حساس هستند و مرتب پایین و بالا می‌پرند. علاوه بر این، بقیه دوستان‌شان را در صف هل می‌دهند، بازی بقیه‌ هم‌کلاسی‌هایشان را به هم می‌زنند و در کار آنان دخالت بی‌مورد می‌کنند.

عزیزخانی با بیان این‌که متاسفانه کودکان بیش‌فعال تکلیف‌های مدرسه را بدون توجه و دقت لازم انجام می‌دهند، تصریح کرد: «قاپیدن» وسایل و اسباب‌بازی‌های کودکان دیگر ، بی‌توجهی به قوانین و مقررات وضع‌شده در کلاس یا مدرسه، نداشتن مهارت‌های لازم در برقراری ارتباط‌های اجتماعی با دیگران، گم‌کردن وسایل شخصی بر اثر بی‌مبالاتی و بی‌دقتی، همچنین از این شاخه به آن شاخه پریدن در زمانی که باید توجه خود را بر موضوعی متمرکز کند از دیگر علایم بیش‌فعالی است.

این روانشناس تاکید کرد: تشخیص اختلال کم‌توجهی و بیش‌فعالی به این سادگی‌ها نیست و بهتر است قبل از این‌که هرگونه برچسبی به فرزندمان بزنیم، برای ملاقات با یک‌ روان‌شناس برنامه‌ریزی کنیم؛ درواقع بدون مشورت با روان‌شناس در مورد وضعیت فرزندمان تصمیم نگیریم و در حضور کودک حرفی نزنیم.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی