هورمونها نقش بسیار مهمی در بدن شما دارند و باعث تحریک رشد سلول و بسیاری از فرایندهای شناختی میشوند. نقش هورمونها در متابولیسم و فرایند رشد نیز شناخته شده است و بنابراین تعادل هورمونی در سلامت کلی بدن تاثیرگذار است.
به گزارش ایسنا، در عوض عدم تعادل هورمونی منجر به زنجیرهای از واکنشهای منفی در بدن میشود که اگر کنترل نشوند، میتوانند انواع بیماریها را به همراه داشته باشند.
بنابراعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در اینجا شش عادت غلطی که روزانه تکرار میکنید و خود را در معرض عدم تعادل هورمونی قرار میدهید، معرفی شدهاند:
_ کم خوابی: کم خوابی یا خواب کمتر از ساعات توصیه شده به طور قابل توجهی شما را در معرض اختلالات هورمونی قرار میدهد. در واقع چرخه خواب بیداری نیازمند ترشح هورمونهای خاصی بخصوص در زنان است و عدم تعادل هورمونی میتواند علاوه بر اختلالات خواب، شما را دچار خلق و خوی پایین کند، سطح قند خونتان را افزایش دهد و منجر به افزایش وزن شود.
_ رژیم غذایی کم چرب: قطع کردن تمام منابع چربی از رژیم غذایی یکی از بدترین اقداماتی است که میتوانید انجام دهید تا وزن کم کنید. اگرچه چربیها کالری بالایی دارند ولی قطع کامل آنها به نفع بدن نیست. چربیهای سالم مانند اسیدهای چرب امگا ۳، در تنظیم هورمونهایی نظیر استروژن و پروژسترون موثر است. محدود کردن این چربیها منجر به افزایش وزن و دورههای قاعدگی نامنظم و ایجاد کیست در زنان میشود.
_ بی تحرکی: عدم فعالیت فیزیکی بر توازن هورمونی مردان و زنان تاثیر میگذارد. ورزش منجر به ترشح اندورفین میشود؛ ماده شیمیایی که در مغز آزاد میشود و به شما احساس شادی و رضایت میدهد.
_ مصرف غذاهای فراوری شده: گوشتهای به شدت پردازش شده و دیگر محصولات فراوری شده سرشار از مواد شیمیایی هستند که با گذشت زمان باعث عدم تعادل هورمونی میشوند و مشکلات متابولیک یا حتی سرطانها را به همراه دارند. این غذاها منجر به افزایش سطح کورتیزول میشوند؛ ماده شیمیایی که با استرس، افسردگی و تحریک پذیری مرتبط است.
_ استفاده بیش از حد از محصولات ضد عفونی کننده: مطالعات ثابت کردهاند که استفاده بیش از حد از این محصولات میتواند منجر به تغییر تعادل بین باکتریهای خوب و بد شود و سیستم ایمنی شما را تضعیف کند. علاوه بر این، مواد شیمیایی موجود در این محصولات با خطر ابتلا به التهاب همراه است. ترکیبات موجود در این محصولات همچنین منجر به تاثیر روی سطوح استروژن و هورمونهای تیروئید میشود.
_ ورزش بیش از حد: افراط و تفریط در ورزش هر دو برای بدن مضر هستند. فعالیت بدنی بیش از حد در این میان منجر به افزایش سطح هورمون استرس یا همان کورتیزول میشود. با گذشت زمان، ورزش بیش از حد منجر به تداخل در هورمونهایی میشود که چرخه باروری و قاعدگی را تنظیم میکنند.