سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات

مطالعه جدید نشان می دهد برخی بازیکنان گیم های ویدئویی ممکن است ماده خاکستری بخشی از مغزشان را که مرتبط با بیماری روانی است از دست دهند

تاثیر انواع گیم های ویدئویی بر مغز انسان

محققان کانادایی عنوان می کنند این شرایط ممکن است برای برخی از بازیکنان بازی های ویدئویی پیش بیاید و برای سایر بازیکنان فایده هم داشته باشد. با این حال محققانی که در این تحقیق حضور نداشتند معتقدند هیچ مدرکی دال بر مضربودن گیم های ویدئویی برای مغز وجود ندارد.

نتایج نشان می دهد فواید بازی گیم های ویدئویی از نوع تیراندازی، نظیر بهبود توجه و حافظه کوتاه مدت، ممکن است به بهای از بین رفتن ماده مغزی برای برخی افراد باشد. به گفته محققان، تفاوت در فایده داشتن یا مضر بودن یک بازی به نوع بازی بستگی دارد.

محققان در این مطالعه از تست واقعیت مجازی، MRI، و ۹۰ ساعت بازی گیم با ۱۰۰ شرکت کننده که هم بازیکن حرفه ای و هم غیرحرفه ای را شامل می شد، استفاده کردند. آنها از MRI برای ارزیابی تاثیر بازی بر هیپوکامپ، بخشی از مغز که به حافظه مکانی و دوره ای کمک می کند، استفاده کردند.

نتایج نشان داد، ماده خاکستری در هیپوکامپ برخی بازیکنان که به اصطلاح برای یافتن مسیرشان در بازی ویدئویی اکشن از شیوه های مکانی استفاده می کردند، افزایش یافت. اما ماده خاکستری مغز کسانی که بواسطه واکنش آموخته طبق بازی های مشابه حرکت می کردند کاهش یافت.

به گفته محققان، بازیکنان مکانی برای فهم جغرافیای جهان درون بازی، نقشه هایی را در ذهن شان ایجاد می کنند، اما بازیکنان واکنشی، از شیوه شبیه یادگیری مسیری که هر روز آن را طی می کنند استفاده می کنند، بدین ترتیب فرد بدون تفکر و فقط براساس نقشه خودکار ذهنی حرکت می کند.

به عنوان مثال، کسانی که بازی Super Mario را بازی می کردند شاهد علائم رشد در هیپوکامپ یا بخش دیگری از مغز موسوم به قشر نفوذی مغز بودند. محققان تاکید می کنند، هرکسی که بازی ویدئویی انجام می دهد مبتلا به بیماری روانی نمی شود.

ورونیک بوهوت، عضو تیم تحقیق از دانشگاه مک گیل کانادا، در این باره می گوید: «ما می دانیم که افراد دارای ماده خاکستری کمتر در هیپوکامپ مغز، بیشتر در معرض ریسک ابتلا به مشکلاتی نظیر شیزوفرنی، اختلال استرس پس از حادثه، افسردگی و آلزایمر قرار دارند.»

 

 
seemorgh.com/health
منبع: mehrnews.com

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی