سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
مطالعه دانشگاه استنفورد نشان می دهد که رخدادهای پراسترس مغز دختران و پسران را به صورت متفاوت تحت تاثیر قرار می دهد.
 
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی بی بی سی نیوز، دخترانی که دچار آسیب روانی می شوند، اندازه و حجم بخشی از مغز آنها موسوم به اینسولا کوچک می شود، اما در پسران این بخش بزرگتر از معمول می شود. همین تفاوت نشان می دهد که چرا دختران بیشتر از پسران دچار اختلال استرس پس از تروما PTSDمی شوند.
اینسولا ناحیه ای پیچیده در عمق مغز است که ارتباط های بسیار زیادی دارد و فرآیندهای همدلی و احساس را در مغز پردازش می کند.
محققان دریافتند پسران و دختران پس از حوادث بسیار ناراحت کننده یا ترسناک علائم کاملا متفاوتی را نشان می دهند و در نتیجه باید به طور متفاوت نیز درمان شوند.
تیم تحقیق دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد گفت: دخترانی که دچار اختلالات استرس پس از حادثه می شوند، احتمالا سریعتر از معمول با فرایند پیری بخشی از اینسولا مواجه می شوند.
محققان در این مطالعه مغز 59 کودک 9 الی 17 سال را اسکن کردند.
گروهی از این کودکان شامل 14 دختر و 16 پسر، استرس شدید یا تروما تجربه کرده بودند اما دومین گروه متشکل از 15 دختر و 14 پسر چنین تجربه ای نداشتند.
محققان دریافتند در گروه اول، اندازه و حجم ناحیه ای از اینسولا در مغز پسران و دختران آسیب دیده تغییر کرده بود در حالی که این تغییر در دومین گروه گزارش نشد.
این امر نشان می دهد که اینسولا در شرایط استرس حاد و طولانی مدت تغییر می کند و نقش مهمی در پیشرفت اختلال استرس پس از تروما دارد.
براساس این پژوهش، همچنین استرس های شدید می تواند به بلوغ زودرس در دختران کمک کند.
این مطالعه در مجله افسردگی و اضطراب منتشر شد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی