سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
نورون

پژوهشگران آلمانی در بررسی جدید خود ادعا کردند احتمالا میزان هوش با اتصال کارآمد میان نورون‌ها در ارتباط باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌الرت، پژوهش جدیدی نشان می‌دهد شاید ارتباط میان نورون‌های موجود در لایه بیرونی مغز در افرادی که آی‌کیو(IQ) بالاتری دارند، کمتر باشد.

با وجود اینکه پژوهش‌های پیشین ادعا کرده‌اند افرادی که مغزهای بزرگتری دارند، حتما باهوش‌تر هستند، بررسی دقیق‌تر ریزساختار مغز نشان می‌دهد باهوش بودن، تنها به سلول‌های مغزی بیشتر مربوط نیست بلکه با اتصال کارآمدتر آنها در ارتباط است.

یک گروه بین‌المللی از متخصصان مغز و اعصاب، از یک روش تصویربرداری غیرتهاجمی موسوم به "dMRI" برای بررسی تراکم و طبقه‌بندی شاخه‌های درون مغز 260 نفر داوطلب استفاده کردند. هر مورد، یک آزمایش پیچیده را پشت سر گذاشت و نمراتی در سطح هفت تا 27 را ارائه داد.

پژوهشگران، از طریق انطباق داده‌های تصویربرداری با نمرات آزمایش، دریافتند سلول‌های مغزی کسانی که مهارت‌های تحلیلی بالاتری دارند، بیشتر است. همچنین مشخص شد که این افراد، شاخه‌های ارتباطی کمتری میان نورون‌های موجود در قشر مغزی خود دارند.

سپس، پژوهشگران، به مجموعه داده‌های تقریبا 500 نقشه نورونی در "پروژه اتصال انسانی"(HCP) مراجعه کردند و الگوی مشابهی از آی‌کیو بالاتر و اتصال پایین‌تر یافتند.

پژوهش‌های پیشین نشان داده بودند که مغزهای باهوش‌تر، به‌رغم داشتن سلول‌های بیشتر، تمایلی به کار بیشتر ندارند و هنگام آزمایش آی‌کیو، در مقایسه با کسانی که برای به دست آوردن نمرات بالاتر تلاش می‌کنند، فعالیت متابولیک کمتری نشان می‌دهند.

این بررسی جدید، به بررسی رشد فرضیه بازدهی عصبی می‌انجامد که براساس آن، قدرت تحلیلی گروه سلول‌های عصبی، با تراکم بیشتر آنها ارتباطی ندارد بلکه به روش اتصال آنها مربوط است که این تلاش را به حداقل می‌رساند.

"اران جنک" (Erhan Genç)، عصب‌شناس "دانشگاه رور بوخوم" (RUB) آلمان می‌گوید: مغزهای باهوش، با یک شبکه کوچک اما کارآمد از نورون‌ها شکل می‌گیرند. این شبکه، دستیابی به سطح بالای تفکر را با حداقل فعالیت عصبی ممکن، امکان‌پذیر می‌سازد.

مغز، با استدلال تحلیلی که تنها بخشی از مجموعه مهارت‌های گوناگون شناختی است، کارهای شگفت‌انگیزی انجام می‌دهد اما درک بیشتر درباره چگونگی تعامل واحدهای فردی برای حل مشکلات با حداکثر کارآیی، کاری بیش از نشان دادن چگونگی عملکرد مغزی در سطح سلولی انجام می‌دهند و ممکن است روشی برای بهبود فناوری تقلید آنها، نشان دهد.

بدون شک، پژوهش‌های بیشتر، به مشخص کردن سیستم ساده عصبی و حل ساده‌تر این موضوع کمک خواهد کرد.

این پژوهش، در مجله " Nature Communications" به چاپ رسید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی