سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
آیا «لجبازی» کودکان طبیعی است؟

یک روان‌شناس کودک گفت: از حدود ۳ تا ۴.۵ سالگی لجبازی کودکان طبیعی است، اما وقتی کودک به سن ۶ تا ۷ سالگی رسید و هنوز لجبازی وجود دارد، این امری غیرطبیعی است.

مهناز مریدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: هر کودکی تا حدی لجبازی می‌کند؛ چراکه این طبیعت آن‌هاست که اطرافشان را آزمایش کنند و بفهمند که تا کجا می‌توانند پیشروی کنند، اما بسیاری از والدین، مهارت‌های کنترل مناسب مقابله با لجبازی کودکان را نیاموخته‌اند.

وی در رابطه با علت لجبازی کردن کودکان، عنوان کرد: لجبازی بسته به این است که عامل اولیه چه کسی است، اما معمولاً لجبازی از عوامل وسواس است؛ مثلاً هرچه به کودک بگوییم، کودک از کلمه «نه» استفاده می‌کند؛ برای نمونه می‌گوییم این غذا را می‌خوری؟ او نه می‌گوید.

مریدی ادامه داد: از حدود ۳ تا ۴.۵ سالگی معمولا لجبازی کودکان طبیعی است اما این دوران نباید طولانی باشد؛ در نتیجه وقتی کودک به سن ۶ تا ۷ سالگی رسید، اما هنوز لجبازی وجود دارد، این امری غیرطبیعی است.  

این روان‌شناس کودک بیان کرد: لجبازی جزء موارد طبیعی رشد کودک است؛ البته هرچه در مراحل طبیعی رشد باشد و ماندگار شود، اختلال محسوب می‌شود؛ به عبارتی کودک با همه چیز مخالفت  خود را نشان می‌دهد که این حالت نمی‌تواند به عنوان رفتار طبیعی باشد.

وی افزود: یکی از علل اصلی لجبازی کودک این است که او بدون آن که درباره لجبازی قضاوتی داشته باشد یا آن را خوب یا بد بداند تنها لجبازی را به عنوان وسیله ای برای محک زدن عکس العمل اطرافیان به کار می گیرد.

وی تأکید کرد: لجبازی کودکان را می‌توان با رفتار درمانی معالجه کرد.

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی