سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
یک «حقه روانشناسی» که از بروز اضطراب جلوگیری می‌کند
ه طور میانگین یک نفر از هر 5 بزرگسال آمریکایی نوعی اضطراب را تجربه می‌کند. تجربه حمله‌ی استرسی که مشخصاتی مانند کف دست عرق کرده، تنفس سریع و لرزیدن دارد، می‌تواند اثرات مخربی داشته باشد.

به نقل از iflScience، نیمی از افرادی که از اضطراب رنج می‌برند با روش‌های سنتی مانند درمان شناختی‌رفتاری و قرص‌های ضدافسردگی تسکین نمی‌یابند؛ دانشمندان روش جدیدی برای این افراد توصیه می‌کنند: سیگنال‌های ایمنی. هنگامی که حوادث زندگی ترس مرتبط با حمله‌ی استرسی را تحریک می‌کنند، روی آوردن به یک نماد یا صدا که با عوارض جانبی همراه نیست می‌تواند با فعال کردن شبکه‌ای متفاوت در مغز موجب تسکین استرس شود.


دانشمندان از ترفندی برای کاهش اضطراب پرده برداشتند
این نتایج با آزمایش بر روی موش‌ها و انسان‌ها تائید شده است. «پائولا ادریوزولا»، دانشجوی روان‌شناسی در دانشگاه «ییل» و محقق ارشد این تحقیق، می‌گوید: «سیگنال ایمنی می‌تواند یک قطعه‌ی موسیقی، یک شخص یا چیزی که نشان‌دهنده‌ی نبود خطر است، باشد.» رفتاردرمانی به‌تدریج بیماران را در معرض منبع ترس خود قرار می‌دهد تا در نهایت به مغز یاد دهد که واکنشی متفاوت به این ترس نشان دهد.

در افرادی که با این روش درمان نمی‌شوند، سیگنال‌های ایمنی می‌توانند جایگزین مناسبی باشند. «دیلان گی»، استاد روان‌شناسی از دانشگاه ییل، توضیح داد: «تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود سیگنال‌های ایمنی چگونه، چه زمانی و برای چه افرادی می‌تواند مفید باشد. ولی ما معتقدیم استفاده‌ی صحیح از این سیگنال‌ها برای افرادی که روش‌های سنتی برایشان کارساز نبوده است، می‌تواند موثر باشد.»

اضطراب عبارت است از یک احساس منتشر، ناخوشایند و مبهم هراس و نگرانی با منشأ ناشناخته، که به فرد دست می‌دهد و شامل عدم اطمینان، درماندگی و برانگیختگی فیزیولوژی است. وقوع مجدد موقعیت‌هایی که قبلاً استرس زا بوده‌اند یا طی آن‌ها به فرد آسیب رسیده‌است باعث اضطراب در افراد می‌شود.


تیمور خسروی
 
مرجع : میگنا به نقل از خبرگزاری علم و فناوری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی