سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات

پژوهشگران آمریکایی، نورون‌های جدیدی را در مغز کشف کرده‌اند که نقش مهمی در تشخیص خطاها بر عهده دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهش جدید "مرکز پزشکی سیدرز- ساینای" (Cedars-Sinai Medical Center) آمریکا، نورون‌هایی را نشان داده است که نقش مهمی در نحوه تشخیص اشتباهات بر عهده دارند. این کشف، پیامدهای کارآمدی برای درمان بیماری‌هایی از جمله اختلال وسواس فکری- عملی و اسکیزوفرنی در پی خواهد داشت.

درک اشتباهات حتی اشتباهات کوچک، عملکردی مهم است که امکان تنظیم رفتار را برای تکرار نکردن آنها در آینده فراهم می‌کند، اما اگر این روند کوتاه باشد، ممکن است مشکلات جدی به وجود آیند. برای مثال، افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی، در چرخه بررسی کردن مداوم کار خود گرفتار می‌شوند و یا بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی اصلا نمی‌توانند اشتباهات خود را تشخیص دهند.

"یولی روتیشاوسر" (Ueli Rutishauser)، پژوهشگر ارشد و از نویسندگان این پژوهش گفت: قشر پیش‌پیشانی، یکی از نواحی مغز است که نقش مهمی در خودنظارتی دارد، اما نحوه کارکرد و یا کار نکردن آن، دقیقا مشخص نیست. ما در بررسی خود موفق شدیم برای نخستین بار نشان دهیم که نورون‌های خاصی در قشر پیش‌پیشانی وجود دارند که به تشخیص اشتباهات کمک می‌کنند. ما این نورون‌ها را "نورون‌های خطا" (error neurons) می‌نامیم و ارتباط یک نورون را با خودنظارتی اشتباهات انسانی شناسایی می‌کنیم.

پژوهشگران برای این پروژه، الکترودهایی را به صورت موقت در مغز داوطلبان قرار دادند تا زمان تشخیص خطا را در آنها بررسی کنند. این الکترودها در درمان داوطلبان، نقشی اساسی بر عهده داشتند.


"آدام ماملاک" (Adam Mamelak)، استاد جراحی مغز و اعصاب سیدرز- ساینای و یکی از پژوهشگران این پروژه گفت: این الکترودها به ما امکان می‌دهند فعالیت الکتریکی نورون‌ها را به صورت انفرادی بررسی کنیم. این کار فقط با طی کردن مراحل جراحی ممکن خواهد بود.

در این آزمایش مشخص شد که نورون‌های خطا در طول آزمایش اثر استروپ، فاصله زیادی با نورون‌های دیگر دارند و امکان تشخیص تضاد و بررسی خطا را در قشر پیش‌پیشانی فراهم می‌کنند.

این پژوهش می‌تواند راه را برای آزمایش‌های بیشتر و بررسی دستکاری نورون‌های خطا با سرکوب یا فعال‌سازی آنها فراهم کند. شاید آزمایش این روش، به ابداع درمان‌های جدیدی برای مشخص کردن مشکلات شناختی مانند اختلالات حافظه، بیماری‌های روانی و اوتیسم منجر شود.

این پژوهش در مجله " Neuron" به چاپ رسید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی