محققان دانشگاه گلاسکو برای نخستین بار با نفوذ به مغز انسان موفق به دستیابی به کدهایی شدند که تصور انسان از چهره خود و دیگران را شکل می دهد و بر همین اساس به بازسازی چهره افراد پرداختند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از دیلی میل، انسان بر مبنای خاطراتی که از چهره خود و دیگران دارد برخی ویژگی های کلیدی صورت های مختلف را به خاطر می سپارد که شناسایی آنها را نیز ممکن می سازد.
پژوهشگران دانشگاه کلاسکو با طراحی یک نرم افزار رایانه ای و انجام آزمایش هایی موفق به تحلیل داده هایی شدند که انسان ها از انها برای شناسایی چهره افراد استفاده می کنند. این یافته ها به خصوص برای شناسایی دقیق چهره جنایتکاران قابل استفاده خواهد بود. زیرا ترسیم چهره آنها را بر مبنای داده های حافظه شاهدان عینی به شکلی دقیق ممکن می کند.
این دستاورد علمی در حوزه های دیگری مانند بازی های ویدئویی و هوش مصنوعی نیز کارآیی خواهد داشت. دقت این روش در حد قابل قبولی است و موجب تمایز قابل قبول میان چهره ای افراد گوناگون می شود.
در حال حاضر یک پایگاه داده از 355 چهره دیجیتالی که به همین شیوه به دست آمده، ایجاد شده که قرار است بر اساس آنها مدل های سه بعدی دیگری برای تسهیل پیشبرد این طرح ایجاد شود. از این مدل ها برای راستی آزمایی نتایج آزمایش ها و ارتقای نتایج پژوهش ها هم استفاده خواهد شد.