سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
روشی موثر برای ترغیب کودکان به خوردن میوه و سبزی

متخصصان رفتارشناسی برای تشویق کودکان به خوردن میوه‌ها و سبزیجات راهبرد جدیدی پیدا کرده‌اند که از وعده دادن شکلات و بستنی یا تهدید به تنبیه هم موثرتر است.

به گزارش ایسنا، «ورنر زومر»، روانشناس آلمانی و همکارانش به جای این روش‌ها، داستان‌های تخیلی و فانتزی ابداع کردند که در آنها، میوه‌ها و سبزیجات دارای قدرت جادویی یا افسانه‌ای معرفی می‌شوند که می‌توانند قدرت‌های فوق‌العاده به کودک بدهند و با خوردن آنها، اتفاق‌های شگفت‌انگیز رخ دهد.

آن‌ها متوجه شدند که تنها ۲۰ دقیقه داستان‌سرایی در مورد میوه‌ها و سبزیجات جادویی توجه کودکان شنونده را به این غذاها جلب می‌کند.

متخصصان دانشگاه هومبولت در برلین و دانشگاه نایروبی در این مطالعه جدید که ماه فوریه در مجله «اشتها» (Appetite) منتشر می‌شود، تکنیک‌های تربیتی را که به کودکان کمک می‌کند انتخاب‌های سالمی داشته باشند، بررسی کردند.

آنها ۸۰ خردسال مهد کودکی را به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه داستانی را شنیدند که در آن‌، قهرمان داستان با کمک سبزیجاتی که ویژگی‌های جادویی داشت، از بیماری نجات پیدا کرد. گروه دیگر هم داستانی مشابه را شنیدند اما در آن‌ هیچ اشاره‌ای به غذا نبود. در عین حال به مدت دو هفته هر روز به کودکان یک میان‌وعده انتخابی ارائه شد شامل میوه، سبزیجات، کیک یا بیسکویت که همگی در یک بشقاب قرار داده شده بودند.

به گزارش ایندیپندنت، متخصصان دریافتند حدود ۸۰ درصد کودکانی که داستان سبزیجات جادویی را شنیده بودند، تا سه هفته بعد، همچنان بیشتر میوه یا سبزیجات انتخاب کردند، در حالی که کودکانی که داستان را بدون اشاره به غذا شنیدند، در میان‌وعده‌شان هیچ تغییری ندادند.

ورنر زومر گفت: با یک بار داستان‌گویی که فقط ۲۰ دقیقه زمان برد، در تمایل به سمت ترجیح میوه‌ها یا سبزیجات سالم به جای میان‌وعده‌های غیرسالم، تغییری شگفت‌انگیز و پایدار به‌دست آوردیم.

این نتایج نشان می‌دهد در زمانه‌ای که تغذیه ناسالم به نوعی همه‌گیر شده است، می‌توان از تاثیر قدرتمند افسانه‌ها و قصه‌هایی جادویی برای اصلاح عادات غذایی ناسالم در کودکان بهره‌ برد و سلامتی را به آنها هدیه داد.

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی