سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
با توجه به گسترش شیوع ویروس کرونا و در راستای پدافند غیرعامل، سلسله گفت و گوهایی به صورت لایو در صفحه اینستاگرامی این دفتر طی سه شب با موضوعات ( شناخت و مقابله روانشناختی با سوگ)، (شناخت و مقابله با اضطراب و استرس ناشی از کرونا و شیوه های مقابله با آن) و (آموزش تاب آوری روانشناختی در مواقع بحران) برگزار کرد.

در شب اول که با حضور دکتر سیدعبداله احمدی قلعه، عضو شورای نظام روانشناسی استان زنجان برگزار شد به موضوع ( شناخت و مقابله روانشناختی با سوگ)، پرداخته شد.

وی گفت: سوگ، یک تجربه هیجانی و احساس جدایی و از دست دادن عزیزی است که به صورت اجبار به ما دست می دهد.

او تصریح کرد: در فرهنگ ایرانی از یک سو به دلیل تعلق خاطری که بین اعضاء خانواده وجود دارد و اینکه خانواده جایگاه محکمی دارد و از سوی دیگر به دلیل تنوع قومیت و فرهنگ، کار روانشناسان و مشاوران در مواجهه با سوگ سخت تر می‌شود که با توجه به زمینه فرهنگی یا قومی، شوک خیلی متفاوت است. در این مواقع توصیه می شود حالات هیجانی آن عزیزانی که دچار سوگ شده اند در نظر گرفته شود چون واکنش سوگوار به شوک خیلی متفاوت است. بعضی از سوگواران قالب تهی می‌کنند، گریه های شدید، افسردگی شدید یا با افت فشار زیاد مواجه می‌شوند و برخی دیگر دچار خشم و عصبانیت شدید می شوند.


عضو شورای نظام روانشناسی استان زنجان با اشاره به شرایط دوران کرونا در ایران، افزود: در بحث کرونا اگر سوگ بخواهد بررسی شود در مرحله ای که به سوگوار ضربه وارد می‌شود خیلی از همکاران روانشناس یا مشاور باید بتوانند آن شوک را تحمل کنند و نباید کسی که به او ضربه وارد شده را به هر طریقی آرام کنند. تقسیم بندی های مختلفی راجع به مراحل سوگ داریم و نمی توانیم عنوان کنیم که ما یک قالب محکمی داریم و فرد الان در این مرحله است و اگر بگذرد وارد مرحله بعدی می‌شود.

مرگ واژه ای ترسناک است و در تمام علوم و فرهنگ ها وقتی با این واژه مواجه می شویم و در واقع چاره ای جز پذیرش آن نداریم اما در مورد سوگ ما چند واکنش داریم که اول خشم و دوم افسردگی است که این دو مورد خیلی مهم هستند.

مدیر مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده نوای همدلی گفت: اولین کار ما به عنوان یک روانشناس و مشاور یا به عنوان یک همراه این است که اجازه بدهیم خشم و افسردگی در خصوص سوگوار ادامه پیدا کند یعنی به هیچ عنوان اجازه نداریم که جلوی آن را بگیریم. هم یافته های پژوهشی و هم تجارب بالینی روی این مورد تأکید زیادی دارند که فردی سوگوار در حال تخلیه هیجانی است و نباید جلوی آن گرفته شود و تا زمانی که آن هیجان تخلیه نشود و آرام نگیرد نباید ممانعتی صورت بگیرد پس ما در بحث سوگ اجازه می دهیم که خصوصاً در مقوله عصبانیت و خشم این تخلیه صورت بگیرد و فرد یا خانواده بپذیرد که فردی را از دست داده است.

او با بیان اینکه تکنیک های مختلفی برای کمک به فرد یا خانواده در مورد افسردگی پس از سوگ وجود دارد، گفت: یکی از این تکنیک ها نوشتن و مرور خاطرات با متوفی است.

دکتر سیدعبداله احمدی قلعه تصریح کرد: در گذشته ما طبق رسوم و فرهنگ مراسم هایی برای متوفی می گرفتیم اما در شرایط کنونی که درگیر کرونا هستیم خیلی مظلومانه و غریبانه عزیزانمان را از دست می دهیم که هم کار روانشناسان و مشاوران به مراتب سخت تر شده هم فضا پیچیده تر شده است. ما در مورد سوگواران خشم و افسردگی را داریم و یک مرتبه با یک حسرت یا یک عقده مواجه می شویم که بایستی به صورت همدلانانه در بحث سوگ رفتار کنیم .
 
مرجع : میگنا به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی