سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
درس‌های امام حسن (ع): نقش عقل در ادب

ادب شامل رعایت اصول اخلاقی و رفتار محترمانه در تعاملات اجتماعی است. عقل به فرد کمک می‌کند تا رفتارهای خود را بر اساس اصول اخلاقی تنظیم کند و از رفتارهای نادرست و غیرمحترمانه اجتناب کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امام حسن مجتبی علیه‌السلام در روایتی فرمود "لا أدبَ لِمَن لا عَقْلَ لَهُ" یعنی «آن کس که عقل ندارد، ادب ندارد»؛ این روایت بیانگر رابطه میان عقل با ادب است؛ به عبارتی، «هرکه عقلش بیش، ادبش بیشتر».  انسان به اندازه‌ای که عقل دارد، ادب نیز خواهد داشت. در مقابل، بی‌ادبی نشانه‌ای از بی‌عقلی محسوب می‌شود.

 

نقش عقل در ادب:
فهم و درک: عقل به فرد کمک می‌کند تا مفاهیم و اصول اخلاقی را درک کند و به طور مناسب رفتار کند. بدون عقل، فرد نمی‌تواند به درستی رفتارهای صحیح و نادرست را تشخیص دهد.

تصمیم‌گیری: عقل در تصمیم‌گیری‌های اخلاقی و رفتاری نقش اساسی دارد. فردی که عقل ندارد، ممکن است نتواند تصمیمات مناسب و با ادبی بگیرد و زمانی که با چالشی مواجه می‌شود، به جای رفتار مصلحانه و سازنده، رفتارهای ضد اخلاقی از خود بروز دهد و زمینه را برای چالش های بعدی فراهم کند.

 

ادب و ارتباطات اجتماعی:
 ادب شامل رعایت اصول اخلاقی و رفتار محترمانه در تعاملات اجتماعی است. عقل به فرد کمک می‌کند تا رفتارهای خود را بر اساس اصول اخلاقی تنظیم کند و از رفتارهای نادرست و غیرمحترمانه اجتناب کند. فردی که عقل دارد، به درستی می‌داند که چگونه باید به دیگران احترام بگذارد و در تعاملات اجتماعی، رفتارهای مناسبی داشته باشد.

 

آموزش و تربیت:
عقل به فرد کمک می‌کند تا اصول ادب را یاد بگیرد و آنها را در عمل پیاده کند. بنابراین، عدم وجود عقل به معنی عدم توانایی در یادگیری و پیاده‌سازی اصول ادب است.

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی