سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
رقیه(س) دردانه سه ساله حسین بن علی(ع) است. نام مبارک او در بعضی از کتاب‌های تاریخی و مقاتل نقل شده است و برخی دیگر مانند ریاض الاحزان از او با نام فاطمه صغری یاد کرده اند.
دختری که سند مظلومیت پدرش شد/ سر‌ که برای من بابا‌ نشد/ فرق حضرت‌رقیه(س) با دیگر دختران امام‌حسین(ع) +تصاویر و مداحی
شهادت غم انگیز حضرت فاطمه صغری و یا رقیه(س)، دختر امام حسین(ع) چنین است:

عصر روز سه شنبه در خرابه در کنار حضرت زینب(س) نشسته بود. جمعی از کودکان شامی را دید که در رفت و آمد هستند.


پرسید: عمه جان! اینان کجا می روند؟ حضرت زینب(س)فرمود: عزیزم این ها به خانه هایشان می روند. پرسید: عمه! مگر ما خانه نداریم؟ فرمودند: چرا عزیزم، خانه ما در مدینه است. تا نام مدینه را شنید، خاطرات زیبای همراهی با پدر در ذهن او آمد.

بلافاصله پرسید: عمه! پدرم کجاست؟ فرمود: به سفر رفته. طفل دیگر سخن نگفت، به گوشه خرابه رفته زانوی غم بغل گرفت و با غم و اندوه به خواب رفت. پاسی از شب گذشت. ظاهراً در عالم رؤیا پدر را دید. سراسیمه از خواب بیدار شد، مجدداً سراغ پدر را از عمه گرفت و بهانه جویی نمود، به گونه ای که با صدای ناله و گریه او تمام اهل خرابه به شیون و ناله پرداختند.
 
خبر را به یزید رساندند، دستور داد سر بریده پدرش را برایش ببرند. رأس مطهر سید الشهدا را در میان طَبَق جای داده، وارد خرابه کردند و مقابل این دختر قرار دادند. سرپوش طبق را کنار زد، سر مطهر سید الشهدا را دید، سر را برداشت و د رآغوش کشید.
 
بر پیشانی و لبهای پدر بوسه زد و آه و ناله اش بلند تر شد، گفت: پدر جان چه کسی صورت شما را به خونت رنگین کرد؟ پدر جان چه کسی رگهای گردنت را بریده؟ پدر جان «مَن ذَالَّذی أَیتَمَنی علی صِغَرِ سِنِّیِ» چه کسی مرا در کودکی یتیم کرد؟ پدر جان یتیم به چه کسی پناه ببرد تا بزرگ بشود؟ پدر جان کاش خاک را بالش زیر سرم قرار می دادم، ولی محاسنت را خضاب شده به خونت نمی دیدم.

دختر خردسال حسین(ع) آن قدر شیرین زبانی کرد و با سر پدر ناله نمود تا خاموش شد. همه خیال کردند به خواب رفته. وقتی به سراغ او آمدند، از دنیا رفته بود. شبانه غساله آوردند، او را غسل دادند و در همان خرابه مدفون نمودند.


خاطره ای از حجت السلام والمسلمین محمود شریعت زاده خراسانی پیرامون مقام حضرت رقیه(س)

حجت السلام والمسلمین محمود شریعت زاده خراسانی ، نماینده سابق بعثه مقام معظم رهبری در حرم حضرت رقیه سلام الله علیها پیرامون حمایت آیت الله خامنه ای از بارگاه حضرت رقیه صلوات الله علیها صحبتهایی را بیان کردند که خواندن آن خالی از لطف نیست.

محمود شریعت زاده حجت الاسلام خراسانی با بیان اینکه چند سال پیش مقبره حضرت سکینه دختر امیرالمومنین (ع) کشف شد گفت : طی عملیات عمرانی که چند سال پیش در شهر ذرعای سوریه انجام می شد بیل مکانیکی که در آنجا کار می کرد به سنگی برخورد که هرچه تلاش کردند نتوانستند جلوتر بروند . پس از بررسی متوجه سنگ قبری شدند که رویش نوشته شده بود مقبره سکینه بنت علی ابن ابیطالب (ع) .


حال اینکه غیر از سفینه البحار شیخ عباس قمی در هیچ منبعی نشانی از دختر دیگری غیر از زینب کبری و ام کلثوم برای امیرالمومنین (ع) یافت نمی شود. با این حال بنده اطلاع دارم وقتی خدمت مقام معظم رهبری موضوع اطلاع داده شد آیت الله خامنه ای فرمودند آن مکان حفظ شود . و همچنین فرموده بودند چنین مکان هایی چون محل حضور مومنین و کسب معارف الهی است از پایگاه های شیعه است و ایشان کمک فروانی هم برای احداث حرم در آنجا کردند.
 
حجت الاسلام شریعت زاده ادامه داد: این را به طور مثال عرض کردم که اهمیت موضوع را برسانم . حال روایاتی که در باره حضرت رقیه(ع) موجود است از حضرت سکینه دختر حضرت علی(ع) بیشتر است لذا اهمیت حضرت رقیه سلام الله علیها مشخص است.

بنده به چشم خودم در سال هایی در بعثه حضور داشتم کراماتی فراوان از این بزرگوار دیده ام حاجات بسیاری از مومنین در آنجا برآورده شده . حتی جوانان زیادی را دیده ام که واسطه این دردانه امام حسین (ع) به درگاه الهی توبه کرده اند. سوال اینجاست که چرا برخی سعی دارند چنین پایگاه هایی را تضعیف کنند؟!!
 

این همه عرض ارادت مردم به حضرت رقیه بنت الحسین سلام الله علیها و توسلات و عزاداری ها به کدام حکم مسلم اسلام خدشه وارد می کند که عده ای تلاش دارند آن را تضعیف کنند. به نظرم در این گونه مسائل باید بسیار سنجیده و با مطالعه حرف زد .
اثبات وجود تاریخی حضرت رقیه (س)
 یکی از شهیدان قیام حسینی که نقش بسیار تاثیر‌گذاری درتبدیل واقعه عاشورا به یک جریان سیال تاریخی داشت، حضرت رقیه (س)، دختر سه‌ساله امام حسین (ع) است (که بارگاه آن مخدره در شهر شام واقع شده است). بعضی از مورخین درباره وجود تاریخی حضرت رقیه(س) سعی در شبهه پراکنی دارند، اما با توجه به مستندات تاریخی که در کتاب منتخب التواریخ  نقل شده می‌توان به تمام این شک و دودلی‌ها پایان داد.
 
در قسمتی از این مستندات تاریخی، جریان تعمیر و بازسازی قبر این بانوی سه ساله ذکر شده که بدین صورت است: چندین بار سید ابراهیم دمشقی و خانواده‌اش در عالم رویا خواب این بانوی سه ساله را می‌بینند. در خواب از سید ابراهیم خواسته می‌شود که به نزد والی شام برود و از او بخواهد که قبر را تعمیر کنند؛ زیرا داخل قبر آن حضرت آب جمع شده بود و جسم مطهر ایشان معذب بود.
 

 
 
والی شام با مطلع شدن از این جریان از علما شیعه و سنی خواست که غسل کنند و در نزد مرقد آن بانو جمع شوند و قرار بر این شد که قفل به دست هر شخصی باز شد، متصدی نبش قبر و تعمیر آن شود. قفل تنها به دست سید ابراهیم دمشقی که نسبش منتهی به سید مرتضی علم الهدی می‌شود، باز شد و بدن شریف آن حضرت را به مدت سه روز از قبر خارج کردند و به تعمیر آن پرداختند. (برای اطلاع از جزئیات بیشتر به کتاب لهوف سیدبن طاووس مراجعه شود)


فرق حضرت رقیه(س) با دیگر دختران امام حسین(ع)
حجت الاسلام و المسلمین سید جلال موسویان سخنران و کارشناس مذهبی، آن چیزی که سه ساله ابی عبدالله (س) را از دیگر شهدای کربلا متمایز کرده است، بردباری، صبر و استقامت این دختر است. ایشان را باب الحوائجه نامیدند و امروزه مردم نسبت به ایشان ارادت خاصی دارند. ما هرچه درباره این خانم در طول تاریخ می خوانیم (در مسیر‌های مدینه به کربلا، از کربلا به کوفه و از کوفه به شام) چیزی جز حلم و بردباری نمی‌بینیم.

وی ادامه داد: نقل است که ۹ نفر از دختران ابی عبدالله (ع) در مسیر اسارت به شهادت رسیدند؛ اما این خیلی عجیب است که نام دیگر دختران امام حسین (ع) در تاریخ کمتر مطرح شده است. به عنوان مثال در شهر بعلبک در «دمشق» یکی از دختران امام حسین (ع) به نام «سیده خوله» مدفون است که مردم لبنان و بیروت به آن خانم ارادت خاصی دارند و به زیارت ایشان می‌روند.

حجت الاسلام و المسلمین موسویان درباره وجه تمایز حضرت رقیه (س) با دیگر دختران و زنان کاروان کربلا، اظهار کرد: استقامت ایشان در بین اهالی کاروان بسیار زبانزد بود و مابقی دختران امام دارای چنین بردباری نبودند. ما در بین فرزندان اهل بیت (ع) نیز شاهد تفاضل باور و ایمان هستیم. همانگونه که خداوند درباره انبیاء می‌فرماید پیامبران من با هم متفاوت هستند، ما این تفاوت را در بین فرزندان ائمه اطهار (ع) نیز می‌بینیم.

وی افزود: در میان دختران حضرت سیدالشهدا (ع)، حضرت رقیه (س) و حضرت سکینه (س) ترفیع درجه داشتند و توسل به آن‌ها بسیار  وارد شده است؛ چراکه خودشان سختی و صبر فراوان کشیده‌اند و باب الحوائجة هستند.

حجت الاسلام و المسلمین موسویان علت اختلاف در تاریخ و تحریف درباره حضور حضرت رقیه (س) را کمبود اسناد تاریخی دانست و گفت: اینکه ابی عبدالله (ع) دختری به نام حضرت رقیه (س) یا فاطمه صغری داشتند و در سن سه یا پنج سالگی در شام به شهادت رسیدند، قطعی است. ما فقط در نام این بزرگوار مشکل داریم که در بیشتر اسناد با اسم «فاطمه صغری» یا «سمیه» آمده است. متاسفانه تحریف تاریخ در زمان حادثه کربلا وجود داشت و خیلی‌ها کوتاهی و ستم کردند که این مباحث تاریخی را به نسل آینده نرساندند. البته این جفایی است که تاریخ و تاریخ نگاران در حق شیعه کرده است.

حاج منصور ارضی: روضه حضرت رقیه (س) را می­‌خوانم، چون داغش را دیده‌ام
اگر همه عالم به من بگویند این روضه­‌ها را بخوان و بعد ‌بگویند روضه خودت را بخوان، من روضه حضرت رقیه (س) را می­‌خوانم؛ چون خودم داغش را دیده‌ام. یعنی مسیرش را رفته‌ام و می­‌دانم چه خبر است. اینقدر در جبهه‌ها و جاهای دیگر گفتند و با مزاح و شوخی و انتقاد به این موضوع پرداختند که عاقبت من یک شب خواب دیدم که ما اصلاً درست گفتیم؟ در خواب دیدم در آسمان نوشتم «فَکَیْفَ تَتَّقُونَ إِنْ کَفَرْتُمْ یَوْماً یَجْعَلُ الْوِلْدانَ شیبا». واقعا هول قیامت بچه­‌های کوچک را پیر می­‌کند، این است که وقتی سر بریده را برای حضرت رقیه (س) آوردند، او به یک‌باره پیر شد. آن خواب را که دیدم دیگر یقینم هزار برابر شد.

روضه حضرت رقیه با نوای حاج منصور
 
 
 
 


مداحی حسین فخری با عنوان عاقبت بیکس و تنها ماندم

 
 
منبع:گروه فرهنگی جهان نیوز
 

 

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی