رئیس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه این تفکر که دانشگاههای خوب باید مقالهنویس تربیت کنند اشتباه است، گفت: یکی از اهداف متعالی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم است.
به گزارش ایسنا، دکتر معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم افتتاحیه ششمین مسابقات بینالمللی هوش مصنوعی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه دانشگاههای نسل سوم دانشگاهی کاربردیتر هستند که نهتنها در آموزش و تحقیقات بلکه در فناوری و چرخه اقتصاد کشور فعال هستند، اظهار کرد: اینکه برخی از دانشگاههای خوب کشور به دنبال تربیت مقالهنویس هستند موضوعی اشتباه است بلکه باید دانشگاهها به سمت دانشگاه نسل سوم و کارآفرین حرکت کنند.
وی افزود: جشنوارههایی همچون جشنواره رباتیک از جمله مسیرهایی هستند که دانشجو را به سمت اهداف دانشگاه نسل سوم و رفع نیازهای کشور هدایت میکنند. از این رو این جشنوارهها کاملا مثبت ارزیابی میشوند زیرا یکی از راههای رسیدن به دانشگاه نسل سوم محسوب میشود.
معتمدی با بیان اینکه حضور 86 تیم در این جشنواره نشاندهنده فعال بودن و استقبال شرکتکنندگان است، ادامه داد: رباتیک بینرشتهای است و تخصصهای بسیار متنوعی را میطلبد و ابعاد علمی و جنبه کاربردی بالایی دارد بنابراین باید به صورت گروهی انجام شود.
همچنین در ادامه این مراسم، دکتر چمران با بیان اینکه در دانشگاهها به دلیل قرار گرفتن در مسیر رشد تکنولوژی، به کارهای عملیاتی و پژوهشی کاربردی بیشتر از فعالیتهای پژوهشی صرف نیاز داریم، اظهار کرد: دانشگاه امیرکبیر در این زمینه پیشتاز است و امیدواریم همه دانشگاهها در مسیر علم و تکنولوژی پیشتاز باشند چراکه برای سربلند شدن در دنیا باید در مسیر علم و تکنولوژی جایگاه مناسبی را داشته باشیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: اگر جایگاه مناسبی در علم دنیا نداشته باشیم هرچقدر هم که پول و منابع زیرزمینی و روزمینی را توسعه دهیم نمیتوانیم در برابر دنیای امروز که دنیای علم و تکنولوژی است قد علم کنیم.
وی ادامه داد: ما در زمان جنگ از مسائل علمی و تکنولوژی استفاده زیادی کردیم و در همان 6 ماهه اول در شهر اهواز با برنامهریزی شخصیت علمی شهید دکتر مصطفی چمران که دانشمند بزرگ علمی در عصر خود بود بدون اینکه زیردریایی دیده باشیم توانستیم اولین زیردریایی چریکی ایران را بسازیم همچنین در دوره جنگ اولین خودرو شنیدار زرهی، اولین موشک زیرآبی و اولین پل چریکی را ساختیم که این مسائل نشان میدهد که تکنولوژی و علم در زمان جنگ هم به فریاد ما رسیده بود.
چمران گفت: امروز هم توسعه علم و تکنولوژی میتواند ایران را در دنیا به جایگاههای خوبی برساند و امیدواریم دانشآموزان و دانشجویان به چنان رشدی دست یابند که گوی سبقت را از همه بربایند و نشان دهند که ایرانی میتواند.