سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
بویایی

بررسی جدید پژوهشگران کانادایی نشان می‌دهد که بوها نقش مهمی در نحوه رفتار موجودات دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از یورک‌الرت، حس بویایی که قدیمی‌ترین حس از حواس پنجگانه است، نقش بسیار مهمی در رفتارهای حیوانات و انسان‌ها دارد.

از گذشته این باور وجود داشت که حیوانات نسبت به بو واکنش نشان می‌دهند. اکنون، پژوهشگران "دانشگاه مونترآل"(UdeM) و "دانشگاه ویندزور"(U of W) کانادا سعی دارند مسیرهای عصبی و مکانیسم‌هایی که در این رفتارها نقش دارند، توضیح دهند.

نخستین گام برای این کار، نشان دادن وجود یک مسیر عصبی مرتبط با بویایی و مراکز حرکتی مغز موجودات بود. پژوهشگران برای بررسی این مسیر در بی‌مهرگان، از "کرم الگانس" و در مهره‌داران از "مکنده‌ماهی" استفاده کردند.

این پژوهش نشان می‌دهد یک مدار مهارکننده که انتقال دهنده عصبی "گاما آمینوبوتیریک اسید"(GABA) را در پیاز بویایی آزاد می‌کند، مسئول تعدیل واکنش‌های رفتاری نسبت به بو در مکنده‌ماهی است. بررسی این مکانیسم‌ها، به پژوهشگران امکان می‌دهد مسیرهای جدیدی که بویایی و مراکز حرکتی را به مغز متصل می‌کنند، کشف کنند.

"گیلن داگفوس"(Gheylen Daghfous)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: این بررسی نشان می‌دهد مراکز حرکتی مغز، به وسیله دو مسیر جداگانه فعال می‌شوند. پژوهش ما، بینش جدیدی در مورد تکامل سیستم بویایی مهره‌داران ارائه می‌دهد.

وی افزود: ما می‌دانیم که حیوانات به بوها جذب می‌شوند و با همین توانایی، شکار خود را پیدا می‌کنند. ما قصد داریم نحوه استفاده مغز از بوها برای ایجاد رفتار را درک کنیم. این پژوهش، مسیر جدیدی را در مغز نشان می‌دهد که مسئول انتقال اطلاعات مربوط به بو به نواحی کنترل حرکت در مغز است.

این پژوهش، در مجله "PLoS Biology" به چاپ رسید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی