سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات

 

استفاده مداوم از فناوری مدرن اثرات منفی بر سلامت روانی و رفتاری ما می‌گذارد؛ به گونه‌ای که شاهد «کپک زدگی مغز» خواهیم بود.

استفاده مداوم از فناوری مدرن اثرات منفی بر سلامت روانی و رفتاری ما می‌گذارد، به گونه‌ای که طی آن شاهد «کپک زدگی مغز» (اصطلاح جدیدی که به اثرات مضر فناوری اشاره دارد) خواهیم بود.

با افزایش اعتیاد به پلتفرم‌هایی مانند TikTok و Instagram، ما بیشتر مستعد حواس پرتی و از دست دادن توانایی تمرکز موثر هستیم.

بسیاری از مردم، به ویژه نسل آلفا (متولد ۲۰۱۰ تا کنون) و نسل Z (متولد ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۰)، شروع به کاهش توانایی خود در ارتباط دادن ایده‌ها یا تمرکز بر اهداف بلندمدت در نتیجه قرار گرفتن مداوم در معرض محتوای پراکنده کوتاه مدت در شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند. این تأثیرات تا حدی شیوع یافته که کاربران به دنبال درک تأثیرات آن بر سلامت روان خود در همان پلتفرم‌هایی هستند که باعث اعتیاد می‌شوند.

در این رابطه، پروفسور اندرو شولی، عصب‌شناس، توضیح می‌دهد که اعتیاد به صفحه نمایش از غریزه بقای باستانی ناشی می‌شود که انسان‌ها را به تمرکز بر محرک‌های منفی، مانند تهدیدات بالقوه سوق می‌داد.

شولی خاطرنشان می‌کند که الگوریتم‌هایی که پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی را کنترل می‌کنند، محتوای تحریک آمیز و منفی را ترجیح می‌دهند که تأثیر کپک زدگی مغز را افزایش می‌دهد.

در مورد درمان، شولی معتقد است که راه حل در کاهش تأثیر صفحه نمایش تلفن و دستگاه‌های الکترونیکی بر مغز با ورزش، پیروی از یک رژیم غذایی سالم و انجام فعالیت‌های تفریحی که باعث استرس نمی‌شوند؛ مانند مدیتیشن، ورزش یا باغبانی است. این کار‌ها به بازیابی تعادل مغز و احیای آن کمک می‌کند.

در این زمینه، اپلیکیشن‌هایی مانند ScreenCoach راه‌اندازی شده‌اند که با مرتبط کردن زمان صفحه نمایش به فعالیت‌های مفید، مانند انجام تکالیف یا بازی در فضای باز که به کاهش اثرات اعتیاد کمک می‌کند، به کاهش زمان استفاده از فضای مجازی برای کودکان کمک می‌کند.

منبع:

 

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی  به نقل از دیلی میل

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی