سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
اینسومنیا رایج ترین اختلال خواب و بیداری در DSM5 شناخته شده است که برای درک بهتر این افراد می توانید تو ذهنتان کسانی رو تجسم کنید که همیشه بیدار (بدخواب) هستند.
اختلال بی خوابی  Insomnia
به گزارش میگنا افرادی که جزء مبتلایان به اینسومنیا محسوب می شوند، معمولا در به خواب رفتن مشکل دارند، صبح ها خیلی زودتر از موقع، بیدار می شوند و دیگر نمی توانند بخوابند، یا افرادی که بعد از چند ساعت خواب که از لحاظ منطقی معقول بنظر میرسه، باز هم سرحال نیستند.

متاسفانه تعداد زنانی که از اینسومنیا شکایت دارند بیشتر از مردان گزارش شده است. علت های بی خوابی با تعداد زیادی از اختلالات پزشکی و روانپزشکی می تواند همراه باشد. به لحاظ
پزشکی می توانیم درد و ناراحتی جسمی، فعالیت نکردن در طول روز و مشکلات تنفسی را در نظر بگیریم. ساعت بیولوژیک و همینطور کنترل دما توسط آن در بی خوابی تاثیر بسزایی دارد و اینجا بهتر است از تاخیر در ریتم دمایی صحبت کنیم،"ریتم دمایی"یعنی دمای بدن انسان کاهش پیدا نمیکند تا فرد احساس خواب آلودگی کند.

کسانی که مبتلا به بی خوابی هستند در مقایسه با خوش خواب ها، دمای بدن بالاتری دارند و نوسانات دمایی در بدن آنها کمتر مشاهده شده است، که این نبود نوسان دمایی ممکن است خواب آنها را مختل کند.

عامل تاثیر گذار بعدی، می تواند محیطی باشد. مثل تغییرات در نور یا صدا، به طور مثال بیماری که تو بیمارستان بستری شده بخاطر سر و صدای زیاد نسبت به خونه اش احتمال داشتن خواب با کیفیت رو کمتر احساس میکند.

Sleep apnea اختلالی که در آن مجاری تنفسی در طول خواب شبانه مسدود میشود.
Periodic limb movement disorder اختلال حرکت پریودیک پا ، اختلال پاهای بی قرار، حرکات پرشی پا به صورت افراطی

مسائل روانی:
انواع استرس های روانی موجب مختل شدن خواب می شود. مقدار خواب مورد نیاز افراد با همدیگر فرق دارد و براساس اینکه چه تاثیری در طول روز بر روی فرد میگذارد سنجیده میشود.

افرادی که به اینسومنیا دچار هستند در مورد میزان مورد نیاز خوابشون انتظارات غیر واقع بینانه ای دارند مثلاً فکر می کنند اگه کمتر از 8ساعت بخوابند، نمی توانند کارهایشان را به خوبی انجام بدهند، این انتظار خودش مسبب استرس خواهد شد، این افراد بهتر است با دانستن اینکه مقدار خواب مورد نیاز برای هر کس متفاوت است، از این انتظار در ذهنشان پرهیز کنند؛ مثلاً یکی با 6 ساعت خواب در طول شبانه روز کارایی خوبی دارد، پس با تغییر این تصور می توانند استرس کمتری در این مورد تجربه کنند.

بعضی افراد از فضای اتاق خواب و حتی تخت خوابشان احساس نارضایتی میکنند که این مسئله باعث مختل شدن خوابشان شده است،مانند استفاده از تخت خواب بجای میز مطالعه! کسانی که روی تخت خواب کتاب می خوانند یا غذا می خورند حتی تلویزیون تماشا می کنند، باعث می شوند ذهنشون شرطی بشود و وقتی هم که قرار است استراحت کنند، ذهنشان بیدار باشد و امکان خوابیدن را نداشته باشند.
این مورد را وقتی می توانید کشف کنید که محل خوابتان را تغییر می دهید و خواب بهتری را تجربه می کنید.
چند معیارهای مهم برای اختلال بی خوابی:
1. فرد در به خواب رفتن مشکل دارد
2. فرد در ادامه دادن خواب مشکل دارد؛ (یعنی وقتی از خواب میپره نمیتونه دوباره به خواب بره و این اتفاق چندین بار در طول شب تکرار میشه)
3. فرد صبح زود از خواب بیدار میشود! قبل ساعتی که مورد نظرش است و نمی تواند مجددا بخواب برود.

4. مشکل فرد در رابطه با خواب حداقل 3 شب در هفته بمدت 3 ماه وجود دارد.
مهمترین نکته برای تشخیص اینسومنیا یا بی خوابی اینست که فرد به شدت از این موضوع ناراحت است و این رنج شدیدی که متحمل شده است بر روی عملکرد زندگی عادیش نیز تاثیر منفی گذاشته است.
خستگی های ناشی از بی خوابی و حتی خواب آلودگی سطح بازدهی مناسبش در محل کار را کاهش داده و استرس شدیدی برای فرد ایجاد کرده است.
 
گردآورنده :آتنا قربانی - میگنا
منبع:آسیب شناسی گنجی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی