سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
اثبات برتری حافظه رویدادی زنان نسبت به مردان

نتایج یک پژوهش جدید نشان داد که زنان در به خاطر سپردن جزئیات خاطرات رویدادی به ویژه در مورد چهره افراد، از مردان بهتر عمل می‌کنند.

به گزارش ایرنا ،  پایگاه اینترنتی «مدیکال دیلی»، حافظه رویدادی (Episodic memory) یکی از آن مهارت‌هایی است که امکان شکوفایی را برای نژاد بشر در جهان فراهم می‌کند. به نقل از دایرةالمعارف عصب‌شناسی، خاطرات رویدادی آن دست از خاطراتی هستند که در جریان رویدادهای شخصی که یک فرد تجربه می‌کند، به طور خودآگاه به یاد سپرده می‌شوند.

حال نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که زنان در مقایسه با مردان در به خاطر سپردن برخی از انواع خاطرات رویدادی، بهتر عمل می‌کنند.

«مارتین اسپرهولم» دانشجوی دکترای مؤسسه کارولینسکای سوئد دلیل این مزیت زنان را در جزئیاتی که این جنس عموماً در برخورد با اشیا و افراد بر آنها تمرکز می‌کند، برشمرد. وی همچنین افزود که زنان در به یاد آوردن اطلاعات لغوی چون متون، کلمات و جملات نیز از جنس مخالف خود مهارت بیشتری دارند.

این پژوهش عصب‌شناختی همچنین نشان داد که زنان به طور خاص در به یاد آوردن دیالوگ‌ها، جای قرارگیری اشیا و رویدادهای یک فیلم و به خاطر سپردن چهره‌ها و تصاویر حسی نیز از مردان بهترند.

به نقل از پروفسور اگنتا هرلیتز مؤلف ارشد این پژوهش، جنس مونث همچنین در به خاطر آوردن رایحه و عطر اشیا نیز یک قدم از جنس مذکر جلوتر است.

این در حالی است که مردان در مقابل در به خاطر آوردن اطلاعات انتزاعی و داده‌های مربوط به جهت‌یابی موفق‌تر از زنان عمل می‌کنند.

جزئیات بیشتر درباره این مطالعه در مجله Psychological Bulletin منتشر شده است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی