سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
Michele Bellesi

به گفته محققان بی‌خوابی‌های مزمن باعث می‌شود مغز انسان برای افزایش پاکسازی سلول‌های فرسوده خودخوری کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مطالعات محققان نشان می‌دهد، کمبود خواب باعث می‌شود مغز برای تمیزکردن سلول‌های فرسوده از خودش تغذیه کند تا انرژی لازم را برای انجام کار فراهم کند.

بر اساس گزارش newscientist، محققان ایتالیایی با تجزیه و تحلیل کردن مغز موش‌هایی که آنها را در شرایط ‌بی‌خوابی نگاه داشته‌ بودند دریافتند که سلول‌هایی که وظیفه پاکسازی را برعهده دارند در این شرایط فعالیت بیشتری داشتند.

آستروسیتها که سلول‌های فرسوده را به عنوان «سیناپس» خراب شناسایی و پاکسازی می‌کنند در واقع همان سلول‌هایی هستند که در بیماران مبتلا به زوال عقل فعال هستند.

طبق یافته‌های این مطالعات جدید مغز شما اگر خواب کافی نداشته باشد کم کم شروع به خودخوری می‌کند.

«میشل بلثی»(Michele Bellesi) یکی از این محققان در این‌باره می گوید:"ما برای اولین بار مشاهده کردیم که بخش‌هایی از سیناپس به دلیل کمبود خواب توسط آستروسیت‌ها مصرف می‌شوند.

تیم تحقیقاتی دانشگاه پلی تکنیک مارکه ایتالیا دریافتند که مغز محروم از خواب، نشانه‌ای بدشگون از فعالیت‌هایی است که منجر به آلزایمر می‌شوند.

طبق یافته‌های این مطالعات، خواب شبانه کمتر از 6 ساعت، احتمال مرگ را در افراد مبتلا به سندرم متابولیک که ترکیبی از دیابت، فشار خون بالا و چاقی است بالا می‌برد.

به گفته محققان تاثیر این کمبود خواب به خصوص در افراد مبتلا به فشار خون بالا و یا متابولیسم گلوکز ضعیف بیشتر است.

محققان به صورت تصادفی 1344 بزرگسال با سن متوسط ​​49 سال را که پذیرفته بودند یک شب در یک آزمایشگاه بخوابند را مورد بررسی قرار دادند.

نتایج این بررسی‌ها نشان داد کسانی که کمتر از 6 ساعت در آزمایشگاه خواب بودند، 2.1 برابر بیشتر احتمال مرگ به دلیل بیماری‌های قلبی یا سکته مغزی را دارند.

نظرات  (۱)

۰۲ تیر ۹۶ ، ۱۶:۵۴ رضاامیری بهروز
سلام مطالب بسیار خوبی بود

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی