تایج تحقیقات نشان میدهد، افراد سیگاری بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی و اسکیزوفرنی نسبت به سایرین هستند.
به گزارش ایسنا به نقل از سی ان ان، محققان همیشه در جستجوی روشهای موثر ترک سیگار هستند و توجه به بیماریهای روانی و تاثیر آنها میتواند عاملی در ترک سیگار باشد.
گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه بریستول در انگلستان اظهار کردند: سیگارکشیدن بر سلامت روان تاثیر منفی دارد.
محققان در این تحقیق به جای اینکه بررسی کنند که آیا افراد سیگاری به صورت ژنتیکی مستعد ابتلا به افسردگی یا اسکیزوفرنی هستند، روابط علت و معلولی مرتبط با استعمال سیگار را تجزیه و تحلیل کردند.
رابین ووتتون، محقق ارشد این تحقیق اظهار کرد: معمولا افراد مبتلا به بیماریهای روانی در روشهای موثر در کاهش مصرف سیگار در نظر گرفته نمیشوند و همین موضوع منجر به نابرابریهای سلامتی افراد در این زمینه میشود.
دانشمندان با استفاده از رویکردی به نام روش تخصیص تصادفی مندلی (Mendelian randomization) اطلاعات مرتبط با 462 هزار و 690 اروپایی را بررسی کردند.
این طرح، شامل شناسایی تغییرات ژنتیکی مرتبط با افسردگی یا اسکیزوفرنی بود و سپس آزمایش تغییرات در برابر قرارگرفتن در معرض سیگارکشیدن برای گروهی از افراد مورد بررسی قرار گرفت.
محققان دریافتند، در حالی که استعمال سیگار خطر ابتلا به افسردگی و اسکیزوفرنی را افزایش میدهد، افراد مبتلا به افسردگی و اسکیزوفرنی نیز به احتمال زیاد، بیشتر سیگار میکشند.
تخمین زده میشود که مبتلایان به بیماری روانی، دو تا چهار برابر سایرین سیگار میکشند.
در مطالعه دیگری محققان اظهار کردند: سیگار کشیدن خطر اختلال دوقطبی را نیز افزایش میدهد.
محققان همچنین افزودند: منطقی نیست که استعمال سیگار به طور مستقیم بر روی مغز تاثیر داشته باشد و خطر اسکیزوفرنی را افزایش دهد، اما به احتمال زیاد، تاثیر سیگارکشیدن مادران در دوران بارداری میتواند به عنوان عامل خطری در افزایش ابتلا به اسکیزوفرنی باشد. البته این موضوع می تواند خطر ابتلا به سیگارکشیدن در کودکان را نیز افزایش دهد.
بر اساس گزارشی، در سراسر جهان، افراد مبتلا به بیماری روانی 20 سال زودتر از دیگر افراد به کام مرگ میروند.
نتایج این تحقیق در مجله Psychological Medicine منتشر شده است.