سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
 
اضطراب امتحان یک وضعیت روانی است که در آن فرد با وجود داشتن مهارت‌ها و دانش کافی برای موفقیت در آزمون، قبل یا هنگام امتحان دچار احساس تنش، نگرانی و ترس می‌شود. این اضطراب می‌تواند تمرکز و توانایی تفکر را کاهش دهد و باعث شود فرد برای پاسخ دادن به سوالات زمان بیشتری نیاز داشته باشد یا حتی دچار فراموشی مطالب شود.

به گزارش میگنا اضطراب امتحان فراتر از یک نگرانی ساده است و می‌تواند به صورت علائم جسمانی مانند تعریق، تپش قلب، سردرد و معده‌درد نیز بروز کند. این حالت ممکن است در برخی افراد به شکل مزمن و شدید درآید و نیازمند مداخله تخصصی باشد.


این حالت روانی معمولاً ناشی از عوامل مختلفی مانند ترس از شکست، فشارهای اجتماعی، انتظارات بالا، تجارب منفی گذشته و عدم آمادگی کافی است. اضطراب امتحان در سطوح خفیف می‌تواند محرکی برای تمرکز و عملکرد بهتر باشد، اما در سطوح شدید باعث اختلال در یادگیری و عملکرد تحصیلی می‌شود و ممکن است به یک چرخه معیوب تبدیل شود که اضطراب بیشتر، عملکرد ضعیف‌تر را به دنبال دارد.

برای کاهش و مدیریت اضطراب امتحان، روش‌های متعددی وجود دارد که به بهبود عملکرد و کاهش فشار روانی کمک می‌کنند.
نخست، پرهیز از کمال‌گرایی اهمیت زیادی دارد؛ پذیرش اینکه اشتباه کردن بخشی از فرایند یادگیری است و نباید ترس از اشتباه باعث افزایش اضطراب شود.
دوم، دفع افکار منفی و جایگزینی آن‌ها با جملات مثبت مانند «من توانایی انجام این کار را دارم» به کاهش استرس کمک می‌کند.
سوم، خواب کافی (حدود ۸ ساعت شبانه) باعث بهبود تمرکز و کاهش اضطراب می‌شود. همچنین، برنامه‌ریزی منظم و واقع‌بینانه برای مطالعه، تقسیم مطالب به بخش‌های کوچک، استراحت‌های منظم و تغذیه سالم از دیگر عوامل موثر در کاهش اضطراب امتحان هستند.

علاوه بر این، روش‌های آرام‌سازی مانند تنفس عمیق، مدیتیشن، یوگا و ورزش منظم می‌توانند به کاهش تنش‌های جسمانی و روانی کمک کنند. مدیریت زمان و استفاده بهینه از زمان در ایام امتحانات، دوش آب گرم قبل از امتحان برای ایجاد آرامش و گفتگو با دوستان یا مشاوران برای بیان احساسات نیز از راهکارهای مفید به شمار می‌روند. درمان‌های شناختی رفتاری که به اصلاح باورها و افکار منفی می‌پردازند نیز در موارد شدیدتر می‌توانند موثر باشند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی