به گزارش خبرنگار مهر، محققان سوئدی در یک مطالعه جدید، نشان دادند که بین افسردگی و پارکینسون ارتباط وجود دارد.
پیتر نوردستروم، یکی از محققان این مطالعه می گوید: ارتباط بین افسردگی و بیماری پارکینسون را در یک دور زمانی بیش از دو دهه مورد بررسی قرار دادیم و متوجه شدیم که افسردگی می تواند از علائم اولیه بیماری پارکینسون باشد یا به عنوان یک عامل مهم برای ابتلا به این بیماری محسوب شود.
در مطالعه فوق از بین کل جمعیت سوئدی که تا پایان سال ٢٠٠٥ بیش از ٥٠ سال سن داشتند تحقیق به عمل آمده است. بر این اساس بیش از ١٤٠٠٠٠ فرد مبتلا به افسردگی بین سالهای ١٩٨٧ و ٢٠١٢ شناسایی شدند. تیم تحقیقاتی پیتر نوردستروم این افراد را با افراد مشابه که افسردگی نداشتند مورد مقایسه قرار دادند.
آنها سپس بررسی های مربوط به افرادی که دچار پارکینسون بودند را آغاز نمودند. تحقیقات فوق، به دلیل وجود پایگاه گسترده داده ای در مورد سلامت شهروندان در سوئد، امکان پذیر بود.
در یک بازه زمانی ٢٦ ساله، دانشمندان دریافتند که ١٤٨٥ فرد مبتلا به پارکینسون شناسایی شدند. حدود ۱ درصد از افرادی که در یک بازه زمانی افسردگی داشتند، در یک دوره دیگر مبتلا به پارکینسون شدند، در حالی که فقط ٠.٤ درصد از جمعیتی که تا کنون افسردگی نداشتند، مبتلا به پارکینسون شده بودند.
جیمز بک، معاون امور علمی بنیاد پارکینسون در ایالات متحده معتقد است: این لزوما به این معنی نیست که افسردگی باعث ابتلا به پارکینسون می شود بلکه از نظر من مهم ترین پیام این مطالعه این است که افسردگی و پارکینسون ارتباط بسیار نزدیکی به هم دارند.