سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
کودکان برای داشتن گوشی باید حداقل چندساله باشند؟
یک کودک قبل از داشتن اولین تلفن همراه خود باید چند ساله باشد؟ لوری سانتوس، استاد روانشناسی دانشگاه یِیل در این باره می‌گوید: «اگر می‌خواهید آن‌ها زندگی شادتر و موفق تری داشته باشند، تنها یک پاسخ وجود دارد: «تا جایی که ممکن است برای دادن گوشی همراه به آن‌ها صبر کنید.»

سانتوس، استاد دانشگاه ییل و میزبان پادکست «آزمایشگاه شادی»، می‌گوید: «من فکر می‌کنم هر چه بیشتر بتوانیم از ارائه فناوری به بچه‌ها خودداری کنیم بهتر است.»

طبق گزارش سال ۲۰۱۹ از Common Sense Media، کودکان ۸ تا ۱۲ ساله که تلفن دارند حدود ۵ ساعت در روز را با تلفن‌های خود می‌گذرانند و نوجوانان تقریباً هشت ساعت در روز به صفحه نمایش سیستم‌های کامپیوتر یا گوشی‌های خود چشم می‌دوزند. این زمان به ندرت برای فعالیت‌های خلاقانه‌ای مانند کدنویسی یا ساخت هنر دیجیتال استفاده می‌شود.

مایکل راب، رئیس بخش تحقیقات Common Sense در تحلیلی از این گزارش می‌گوید: «در عوض، جوانان بیشتر وقت تلفن خود را در رسانه‌های اجتماعی یا تماشای ویدیو می‌گذرانند.» سانتوس می‌گوید این سبک زندگی سلامت روانی افراد را تضعیف می‌کند و این ضربه بر کودکان تأثیر متفاوتی نسبت به بزرگسالان دارد و باعث عدم تمرکز آن‌ها در کلاس درس می‌شود.

همچنین استفاده از رسانه‌های اجتماعی بسیاری از کودکان را در معرض آزار و اذیت‌های سایبری، سخنان نفرت‌انگیز و تبعیض قرار می‌دهد. حتی ویدیو‌های یوتوب که برای کودکان در نظر گرفته شده است، می‌توانند حاوی محتوای مخرب، مزاحم یا نامناسب باشند.

نوجوانان امروزه در تلفن‌های خود به صورت میانگین ۲۰۰ نوتیفیکیشن دریافت می‌کنند. مغز‌های این نوجوانان در حال شکل گیری است و در حالی که سعی می‌کنند در مدرسه به درس توجه کنند مدام آلارم نوتیفیکیشن‌های گوشی آن‌ها به صدا درمی‌آید.

توقف استفاده از تلفن‌های هوشمند برای کودکان و نوجوانان تا زمانی که به کلاس هشتم می‌رسند، دارای مزایایی است، از جمله:
  اضطراب و افسردگی کمتر
افزایش کمیت و کیفیت خواب
زمان بیشتر برای فعالیت‌های بدنی و بیرون از منزل

البته والدین نیز باید الگوی خوبی برای فرزندان باشند. آن‌ها اگر دائماً با تلفن همراه خود سر و کار داشته باشند، توجیه اینکه چرا فرزندشان نمی‌تواند تلفن همراه داشته باشد، دشوارتر خواهد بود.

کودکان و نوجوانان کاری که شما صحبت از آن می‌کنید را انجام نمی‌دهند، بلکه نگاه می‌کنند و همان کار‌هایی را انجام می‌دهند که شما انجام می‌دهید.
 
مرجع : میگنا به نقل از شهرآرانیوز

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی