شکرکن در این باره گفت: «دکتر زیمباردو قرار است درباره نظریه جدیدش، نظریه Time Perspective یا «چشم انداز زمان» که یک روش روان‌درمانی نیز بر اساس آن بوجود آورده سخنرانی کند. وی احتمالا یک کارگاه نیز برگزار خواهد کرد.»

وی ادامه داد: «رویکرد کنگره ملی روان‌شناسی اجتماعی، کاربردهای روان‌شناسی اجتماعی است. می‌خواهیم تأکید کنیم چگونه روان‌شناسی به‌طور عام و روان‌شناسی اجتماعی به‌طور خاص در جنبه‏های مختلف مسائل اجتماعی، نه فقط آسیب‏های اجتماعی، بلکه در فرآیندها، رفتار اجتماعی، خانوادگی و سازمانی کاربرد داشته باشد.»

دکتر فیلیپ زیمباردو، روان‌شناس شناخته شده و استاد دانشگاه استنفورد، سرپرست آزمایش مشهور «زندان استنفورد» بوده‌است که برای بررسی آثار روانی قرار گرفتن در موقعیت زندان‌بان و زندانی در سال ۱۹۷۱ انجام شد، و با نتایج فراتر از پیش‌بینی، به دلیل شدت یافتن اعمال شکنجه‌های روانی توسط سوژه‌های آزمایش، پس از شش روز از دوره ۷ تا ۱۴ روزه پیش‌بینی شده، متوقف شد. نتایج این آزمایش مورد توجه گسترده روان‌شناسان جهان قرار گرفت و سال‌هاست در محافل علمی مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد. تصاویر ویدئویی از این آزمایش برای مشاهده عموم در دسترس است.

دکتر حسن عماری مدیر گروه روان‌شناسی و علوم تربیتی خانه اندیشمندان علوم انسانی که میزبانی این مراسم را بر عهده داشت، ضمن تشکر از استقبال شش انجمن برای حضور در مراسم، ارائه گزارش اقدامات گذشته و معرفی برنامه‌های آینده، گفت: «از همه انجمن‌هایی که در حوزه روان‌شناسی، علوم تربیتی و مشاوره فعال هستند دعوت می‌کنیم، [در سال‌های آینده] در این روز به عنوان دیدار نوروزی گرد هم آیند، و ایده‌آل‌ها، انتظارات و درخواست‌ها و برنامه‌های خود را به مخاطبین خود ارائه دهند.» وی ارائه و معرفی این تلاش‌ها را از اهداف خانه اندیشمندان علوم انسانی عنوان کرد.

عماری همچنین به معرفی و دعوت به برنامه‌های «شنبه‌های روان‌شناسی» پرداخت.

دکتر شیوا دولت آبادی رئیس انجمن روان‌شناسی ایران در این برنامه با طرح سوالی درباره میزان توجه و برنامه‌ریزی هدف‌مند در راستای نیازهای جامعه گفت: «جای پژوهش در روان‌شناسی کشورمان خالی است؛ به خصوص پژوهش‌های پایه، کیفی و معطوف به اهداف جامعه. بیشتر پژوهش‌ها در قالب پایان‌نامه‌ها انجام می‌شود که کیفیت آنها مورد سوال است و البته [همان‌ها هم فقط] بایگانی می‌شوند و معلوم نیست چطور به بناست به کار جامعه بیایند.»

دکتر حاتمی رئیس انجمن روان‌درمانی ایران از برنامه‌های آینده انجمن خبر داد و گفت: «به دنبال تأسیس انستیتوی روان‌درمانی ایران با همکاری یکی از دانشگاه‌های خارج از کشور و برگزاری دوره‌های حرفه‌ای هستیم.» معاون نظارت و کمیسیون‌های سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره همچنین گفت: «کنگره بین‌المللی روان‌درمانی را برای اولین‌بار در سال ۹۶ با کمک سازمان نظام روان‌شناسی و چند دانشگاه در تهران برگزار خواهیم کرد.» حاتمی همچنین از تلاش برای تأسیس دبیرخانه دائمی برای روز روان‌شناس و مشاوره و رونمایی از تفاهم‌نامه همکاری با سازمان بهزیستی کشور در مراسم این روز خبر داد.

دکتر نوری در سخنان خود نسبت به حل مشکل بیمه برای این رشته ابراز امیدواری کرد و بحث‌های مربوط به جدا شدن روان‌شناسی بالینی از جامعه روان‌شناسی و وزارت علوم را بی‌اساس خواند.

دکتر درتاج از نبود تعاریف و ضوابط مشخص در بحث انجمن‌ها انتقاد کرد. وی همچنین تأکید کرد: «قراردادهای علمی که نهادها طبق قانون موظفند با دستگاه‌های علمی ببندند، به جای انجمن‌های علمی با دانشگاه‌ها بسته می‌شود در حالی که در حیطه‌های تخصصی صلاحیت انجمن‌های علمی بیشتر است.»

دکتر اسماعیلی نیز در اظهارات خود از برگزاری همایش‌ها در نقاط مختلف کشور توسط انجمن مشاوره ایران در سال ۹۴، و همایش امنیت پایه، ازدواج و خانواده در سال ۹۵ خبر داد و گفت: «می‌توانیم امروز ادعا کنیم شاید ایرانی‏ترین انجمن، انجمن ما باشد. ما اعضایی از استان‏های مختلف در هیئت‌مدیره داریم و تشکیل شعباتی در شهرستان‏ها از فعالیت‏های دیگر ما بوده است.»

در سومین مراسم دیدار نوروزی روان‌شناسان و مشاوران، که به میزبانی گروه روان‌شناسی و علوم تربیتی خانه اندیشمندان علوم انسانی و با حضور دکتر شیوا دولت‌آبادی رئیس انجمن روان‌شناسی ایران، دکتر حسین شکرکن رئیس انجمن روان‌شناسی اجتماعی، دکتر معصومه اسماعیلی رئیس انجمن مشاوره ایران، دکتر محمد حاتمی رئیس انجمن روان‌درمانی ایران، دکتر ربابه نوری نائب‌رئیس انجمن روان‌شناسی بالینی ایران و دکتر فریبرز درتاج رئیس انجمن روان‌شناسی تربیتی ایران برگزار شد، همچنین از اعضای برگزیده انجمن‌ها و سایر فعالان تأثیرگذار این رشته تقدیر به عمل آمد. تقدیر ویژه‌ای هم از دکتر مجید صفاری‌نیا رئیس سابق انجمن روان‌شناسی اجتماعی ایران به خاطر خدمات وی در این رشته و به عنوان «اثرگذارترین فرد در پیشبرد روان‌شناسی اجتماعی ایران در دهه اخیر» انجام شد. صفاری‌نیا در صحبت‌های خود هنگام دریافت هدیه انجمن روان‌شناسی اجتماعی خواستار تشکیل کمیسیون انجمن‌های علمی جهت افزایش همکاری و هماهنگی بین انجمن‌ها و نیز تلاش برای بهبود شرایط فارغ‌التحصیلان روان‌شناسی شد.

در این مراسم همچنین توسط انجمن روان‌شناسی ایران از دکتر عماری به پاس «تلاش‏ها و پشتیبانی همیشگی شما در راه همبستگی هرچه بیشتر خانواده‏های بزرگ انجمن‏های روانشناسی» تقدیر به عمل آمد.


منبع: سپیده دانایی