به گزارش خبرنگار سپیده دانایی در این مراسم دکتر محمد حاتمی، رئیس ستاد بزرگداشت روز روانشناسی و مشاوره ضمن تشکر از استقبال فراتر از پیشبینی اساتید، دانشجویان و علاقهمندان از مراسم گفت: «شورای فرهنگ عمومی [در سالهای گذشته] در جلسهای با کلیت اینکه سازمان نظام روانشناسی روزی را به عنوان روز روانشناس داشته باشد، موافقت کردند. نظر شورای فرهنگ عمومی به شورای مرکزی سازمان نظام منتقل شد و شورای مرکزی روز ۹ اردیبهشت را به عنوان روز روانشناس و مشاوره تصویب کرد. ما این نظر را به شورای فرهنگ عمومی ابلاغ کردیم و بر حسب نظر شورای مرکزی، قرار شد در این روز برنامههایی داشته باشیم و شورای فرهنگ عمومی هم در تقویم این مسئله را منظور کند.
حاتمی افزود: سازمان بهزیستی درصدد برگزاری مراسم روز جهانی روانشناسی در همین تاریخ بود؛ اما با توافقی که با سازمان نظام انجام شد قرار شد مراسم مشترک برگزار شود.
رئیس انجمن رواندرمانی ایران در ادامه با تشکر از همکاریها و کمکهای سازمان بهزیستی در دوران ریاست دکتر محسنی بندپی، درخواست کرد: «از ریاست سازمان بهزیستی خواهش میکنم، دستور صریح برای نهایی شدن و امضای تفاهمنامه بین سازمان بهزیستی و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره صادر شود.»
این استاد دانشگاه خوارزمی در ادامه از برگزاری جشنهای جداگانه در استانها با حضور مسئولین نظام روانشناسی و مشاوره در طول هفته آینده و نیز برگزاری هفته روانشناسی و مشاوره در سال آینده خبر داد.
علی لاریجانی در پیام خود وعده داد که با کمک دولت مساله بیمه های مراکز خدمات مشاوره ای را که یکی از مطالبات سالها اخیر روان شناسان بوده است، حل کند
دکتر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، نیز پیامی به مناسبت روز روانشناس و مشاوره برای همایش ارسال کرد. در این پیام که توسط دکتر عباسعلی اللهیاری رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره قرائت شد آمدهاست: «ضمن تاکید بر تقدم اهمیت سلامت روان بر سلامت جسم، مجلس در راه تحقق این مهم همکاری خود را در تصویب قوانین و مقررات تاثیرگذار در راه حفظ و ارتقاء سلامت روان برای فرد و جامعه در ابعاد گوناگون با سازمان روانشناسی و مشاوره اعلام داشته و از هیچگونه حمایتی فرو گذار نخواهد شد.»
لاریجانی همچنین در این پیام وعده داد: «با توجه به پیگیریهای مجدانه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در تعامل با مجلس شورای اسلامی، جهت دستیابی به حمایتهای قانونی هر چه بیشتر در حوزه سلامت روح و روان جامعه، و حفظ و ارتقاء آن، و پیشگیری از بروز ناهنجاریهای فردی و اجتماعی، اینجانب به همراه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در راستای منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه آسیبهای اجتماعی، حمایت خود را، همراه با دولت محترم، در حل مشکل بیمهای مراجعین به دفاتر دارای مجوز از سازمان نظام روانشناسی مشاوره جمهوری اسلامی ایران، و تصویب دیگر قوانین لازم، اعلام داشته، و از شما عزیزان میخواهم که در این حوزه، در نبرد با شبیخون فرهنگی دشمن، از هیچگونه تلاش و مجاهدت دریغ نورزیده، و با حفظ آرمانهای بلند حضرت امام و منویات مقام معظم رهبری، موجبات رضایت حضرت ولی عصر (عج) را فراهم آورید.»
دکتر اللهیاری در سخنان خود نیز به ارائه گزارشی از روند تصویب تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در مجلس شورای اسلامی پرداخت و درباره آغاز روند پیگیری برای تصویب این قانون در مجلس پنجم و تصویب نهایی آن در مجلس ششم توضیحاتی داد.
وی در ادامه تاکید کرد: «با همه احترامی که برای پزشکان قائل هستیم، ۲۰ درصد از مفهوم سلامت به سلامت جسمی مربوط است که پزشکان متولی آن هستند. آن ۲۰ درصد هم تحتتأثیر سلامت روان است. اما با نگرش غلطی که وجود دارد، ۳ درصد یا کمتر از بودجههای سلامت به سلامت روانی اجتماعی اختصاص پیدا میکند. در حالیکه مطالعه ما نشان میدهد کشورهای اروپایی بیش از ۷۵ درصد از بودجه سلامت را در حیطه سلامت روانی، اجتماعی و معنوی هزینه میکنند.»
رئیس سازمان بهزیستی در حالی وعده داد که تصدی گری های این سازمان در امور روان شناسی و مشاوره را به سازمان نظام روان شناسی واگذار می کند که سازمان متبوعش در پنج سال اخیر به همراه وزارت ورزش و جوانان یکی از اصلی ترین طرف های درگیر با سازمان نظام روان شناسی و مشاوره بوده است. وزارت ورزش و جوانان در ابتدای دولت یازدهم با سازمان نظام روان شناسی و مشاوره تفاهم نامه امضا کرد اما سازمان بهزیستی به رغم وعده های داده شده هنوز تفاهم نامه ای امضا نکرده است.
با این حال رئیس این سازمان گفت حاضر است در اولین روز کاری بعد از همایش این تفاهم نامه را امضا کند
دکتر انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور در این مراسم با اشاره به اهمیت ویژه سلامت روان در حوزه سلامت و انتقاد از پزشکمحور بودن در همه ابعاد سلامت گفت: «مشکل دیگر ما تشکیل دیرهنگام سازمان نظام روانشناسی و مشاوره است. از سال ۸۲ تا ۹۵، یعنی ۱۳ سال، زمان زیادی نبوده که سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بتواند مطالبات صنفی را در ابعاد مختلف در نظام سیاستگذاری کشور جایگذاری کند.» معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین «عدم تعهدات بسته بیمه پایه در پوشش خدمات بیمه سلامت» را از «معضلات و مشکلات» خواند و گفت: «ما در سازمان بهزیستی کشور به عنوان نهاد حاکمیت مسئول در زمینه مشاوره و روانشناسی، با درک اهمیت اینکه بیشترین معضلات کشور به فقدان شرایط بهرهمندی و برخورداری آحاد جامعه از ظرفیتهای علمی، تخصصی و کارشناسی مربوط است، در برنامه ششم، بسته تعهدات بیمه پایه را در خدمات روانشناسی به مجلس محترم پیشنهاد کردیم.»
وی در ادامه از رئیس سازمان نظام درخواست کرد در روند تنظیم برنامه ششم همکاری کنند و خبر داد: «ما سازمان نظام روانشناسی و مشاوره را به عنوان یار استراتژیک خود میدانیم. و در دولت تدبیر و امید که سیاستش واگذار کردن تصدیها به انجمنها و نهادهای علمی و تخصصی است، این آمادگی کامل را داریم که هیچ تصدی [در حوزه روانشناسی و مشاوره] نداشته باشیم و همه تصدیها را، از قبیل آموزشهای پیش از ازدواج، خدمات مشاوره تلفنی، خدمات مشاوره اینترنتی و... با همکاری با سازمان روانشناسی و مشاوره در سیاستگذاریها، واگذار کنیم.» رئیس سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به درخواست حاتمی در ابتدای جلسه گفت برای امضای تفاهمنامه در پایان همین جلسه آمادگی دارد تا روند جدید از فردای کاری (شنبه ۱۱ اردیبهشت) آغاز شود.
حجتالاسلام محسن قرائتی نیز در سخنان خود از نبود شجاعت اعمال تغییرات و اصلاحات در سیستمهای مدیریتی کشور، با ذکر خاطرهای از مکالمه خود با جمعی از اساتید حوزه سلامت تصریح کرد: «طرح تحول هست، اما جگر تحول نیست!»
در این مراسم همچنین از اساتید برجسته روانشناسی و مشاوره و نیز از مدیران و کارشناسان سایر رشتهها که در راستای ارتقا و بهبود وضعیت این رشتهها تلاش و همکاری داشتند تجلیل و از تمبر ویژه بزرگداشت نیز رونمایی شد. موسیقی زنده محلی، سرود، موسیقی همراه با زبان اشاره، صحبتهای محمدرضا فروتن در ابتدای مراسم، اجرای موسیقی توسط علیرضا افتخاری از دیگر بخشهای این مراسم بود که در آن علیرضا خمسه به عنوان مجری حضور داشت. مراسم با قرائت بیانیه پایانی مراسم بزرگداشت به پایان رسید.
۹ اردیبهشت، سالروز تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و با روز جهانی روانشناسی نیز همزمان است.