سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور دکتر خدایاری فرد ضمن تشکر از حضار با بیان این نکته که قبلا دکتر افروز و همکاران یک بیانیه پیشنهادی را آماده کرده بودند و ما آنرا به دکتر اللهیاری برای بررسی و اصلاح نهایی دادیم و ایشان بعد از سه روز کار بر روی طرح و  رایزنی  و مشورت با کارشناسان و حقوقدانان و صاحب نظران طرح پیشنهادی خود را آماده کردند. 

اللهیاری در ادامه سخنان ایشان گفت:قبل از هر چیز از جامعه ی فرهیخته روانشناسی و مشاوره بخاطر حفظ انسجام و همدلی تشکر میکنم و سخنان خود را با دو خبر خوب برای جامعه ی روانشناسی و مشاوره کشور آغاز کرد.وی گفت:در مجلس شورای اسلامی در قانون توسعه ی ششم خوشبختانه توانستیم یک بند الحاقی به ماده ی 30 اضافه کنیم و به آرزوهای دیرینه ی جامعه ی روانشناسی و مشاوره جامه عمل بپوشانیم.

اول اینکه مشاوره برای زوجین جوان قبل،حین و بعد از ازدواج به مدت 5 سال اجباری میشود و حکم آن در قانون ششم توسعه آمده است.

وی خاطر نشان کرد خبر دوم که خیلی برای جامعه ی روانشناسی و مشاوره حائز اهمیت است اینست که مشاوره و رواندرمانی تحت پوشش بیمه پایه و تکمیلی قرار میگیرد.

دانشیار دانشگاه تربیت مدرس در ادامه سخنان خود گفت: ما قبلا همین نشست را در تالار سلام سازمان نظام روانشناسی و مشاوره که دکتر هادی بهرامی احسان هم حضور داشتند( اینجانب از ایشان تشکر و قدردانی میکنم )تجربه کردیم و اثر بخشی این وحدت شما را تست کردیم و موثر واقع شد

اللهیاری افزود:ما دغدغه وزارت بهداشت درباره ی اینکه فیلد روانشناسی بالینی و سلامت در وزارت علوم ضعیف هست و دانشجویان این رشته ها محیط بیمارستانی نمیبینند را درک میکنیم و از وزیر محترم بهداشت بخاطر این دغدغه تشکر میکنیم اما خواهشمندیم وزارت بهداشت بجای بریدن شاخه های روانشناسی شورای گسترش مشترک را طرح ریزی کند تا رشته های بین وزارت خانه ای از محیط وزارت بهداشت بهره مند شوند و همچنین دانشجویان وزارت بهداشت از امکانات وزارت علوم همچون آزمایشگاههای روانشناسی دانشگاه تربیت مدرس بهره مند شوند.ایشان افزود که چاره ی کار جدا کردن نیست بلکه به اشتراک گذاشتن همه امکانات برای رشته های بین وزارت خانه ای است.

رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت؛دوستان عزیز این جدا کردن اشتباه است تنها به این دلیل که بعضی دانشجویان فیلد بالینی در وزارت علوم ضعیف هستند همانطور که در وزارت بهداشت هم دانشجویان ضعیف وجود دارد.وی تاکید کرد:که سازمان نظام به هیچ وجه مجوز اشتغال حرفه ای به فارغ التحصیلانی که در وزارت علوم تحصیل کرده اند ولی ضعیف هستند نمیدهد.در همه ی کمیسیونها تنها به فارغ التحصیلانی که مهارت بالینی و تخصصی قوی دارند پروانه اشتغال حرفه ای میدهیم.

طبق قانون سازمان نظام که در مجلس تصویب شده قانونگذار صریحا تصریح کرده که فارغ التحصیلان از یک دانشگاه معتبر اعم از دانشگاه آزاد،وزارت بهداشت،وزارت علوم،و چه افرادی که در خارج از کشور فارغ التحصیل شده باشند با مدرک حداقل کارشناسی ارشد باید از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره مجوز اشتغال حرفه ای بگیرند.
اللهیاری ادامه داد:برای مثال دکتر پیر مرادی و دکتر مسجدی که قبلا از سازمان نظام پزشکی مجوز اشتغال حرفه ای گرفته بودند با نشستی که با دکتر زالی رییس سازمان نظام پزشکی داشتیم قانون را برای ایشان مطرح کردیم و هر دو مجوز نظام پزشکی را باطل و از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره پروانه اشتغال حرفه ای دریافت کردند.

رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت:تمام فارغ التحصیلان دانشگاههای معتبر اعم از دانشگاههای داخل و خارج از کشور افتخارشان اینست که از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره مجوز گرفته اند و بررسی ها نشان میدهد که فارغ التحصیلان ترجیح میدهند از نهاد علمی خود مجوز بگیرند نه وزارت بهداشت. چون طبق قانون ماده ی 2 سازمان نظام تنها نهاد برای تایید صلاحیت حرفه ای میباشد.

دکتر اللهیاری با ذکر دلائل زیر این انفکاک از وزارت علوم به وزارت بهداشت را واجد اشکال دانست:
1.مبانی حقوقی و قانونی ندارد 
2.مبانی علمی و کارشناسی ندارد
3.از لحاظ اجرایی عملیاتی نمیشود
4.پیامدهای اجتماعی منفی یک جامعه 230 هزار نفری را به دنبال دارد.

در ادامه سخنان خود ریاست محترم سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور افزود:

بر اساس آمار موجود در کشورهای دیگر به ازای هر 500 خانوار،یک روانشناس وجود دارد اما متاسفانه در ایران با توجه به شرایط موجود به ازای هر 4500 خانوار،یک روانشناس وجود دارد.آیا با این شرایط،زیر ساخت های لازم در وزارت بهداشت با این حجم نیاز فراهم است؟خیر اجرایی نیست.وی ادامه داد که ما از وزارت بهداشت،انستیتو روانپزشکی ایران،دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و سایر دانشگهای ذی ربط میخواهیم که با توجه به کمبود موجود و عقب بودن از استانداردهای جهانی ظرفیت خود را برای پذیرش دانشجویان روانشناسی افزایش دهد اما نخواهیم که وزارت علوم گرایش های روان شناسی بالینی و سلامت را تعطیل کند.
اللهیاری همچنین از وزارت علوم خواست که فیلد بالینی را تقویت کند و ضعف ها را برطرف کند تا بتوانند از فیلتر مصاحبه های سازمان عبور کنند.وی همچنین خواستار افزایش ظرفیت در وزارت علوم شد به شرط آنکه فیلد بالینی را تقویت کند.از امکانات و بیمارستان های وزارت بهداشت استفاده کند تا به استانداردهای جهانی برسیم.
مورد آخر که می گوییم پیامدهای اجتماعی منفی جامعه ی 230 هزار نفری اعم از دانشجویان و اعضای سازمان،شوراهای استانی،نخبگان و سرآمدان جامعه ی روانشناسی و مشاوره کشور قریب به اتفاق مخالف این انتقال هستند.
اللهیاری ادامه داد:اینها جامعه ای مورد وثوق ملت و خانواده ها هستند 80% بار سلامت روان جامعه بر دوش این فرهیختگان هست.اینها جز نخبگان هستند و برای خانواده ها رفرنس  ودر دل تک تک آحاد ملت و جوانان نفوذ دارند.مسئولان چطور میتوانند بدون کسب نظر این جامعه ی تاثیرگذار،که عالمانه و عاشقانه بار سلامت روان را بر دوش میکشند و هر جا اعم ازخانواده ها، مدارس ،دانشگاهها و نهادهای اجتماعی به رای و نظرشان احترام میگذارند تصمیم اتخاذ کنند.آیا نظر آنها را پرسیدیم؟
ارتباطات ما و بررسی ها نشان میدهد که روانشناسان خارج از کشور و حتی فارغ التحصیلان علوم پزشکی هم مخالف این انتقال هستند و با تربیت کردن روانشناس در وزارت علوم هم موافقند.
وی در پایان صحبت های خود گفت:
بنابراین رییس جمهور محترم واندیشمند که خود تعلق به جامعه ی دانشگاهی و نخبگان دارد همچنین جناب دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر محترم بهداشت و جناب دکتر فرهادی که خود از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و جز ذخایر و سرآمدان علمی و گنجینه های کشور هستند انتظار داریم که به دیدگاه و نظرات جامعه علمی روانشناسی و مشاوره کشور برای این انتقال دقت کنند و نظر آنها را لحاظ کنند.ما از آن زمان که در پشت در اتاق های بسته و بدون کسب نظر جامعه ی ذیربط تصمیم گرفته میشد گذشتیم.تقاضای بنده اینست که به  درخواست این قشر فرهیخته توجه کنند.امیدوارم این نشست که با حضور نخبگان و نماینده ی همه گروههای روانشناسی و مشاوره اعم از دانشگاه آزاد،پیام نور،وزارت علوم برگزار شده با این وحدت و انسجام و کار گروهی که شکل گرفته که بیانیه پیشنهادی را نهایی کنند دقت کنند. جناب دکتر روحانی ریاست محترم جمهوری به این نشست و نظرات پارلمان نظام روانشناسی و کمیسیون ها، انجمن ها، دانشگاهیان،شورای مرکزی،دانش اموختگان داخل و خارج از کشور که بیانگر کل جامعه ی روانشناسی کشور هستند و با این انتقال مخالفند توجه کنند.

اللهیاری اظهار امیدواری کرد که به نظرات این قشر توجه شود در غیر اینصورت اگر بر نظرات کارشناسانه توجه نشود سرمایه های اجتماعی اعم از اساتید تام و دانشیاران دانشگاهها و فول پرفسورها سرخورده میشوند.
ایشان گفت من مطمئن هستم که ریاست محترم جمهوری که اینقدر بر روی نخبگان و سرمایه های اجتماعی حساسیت دارند نظر این جامعه را نادیده نمیگیرند.
دکتر اللهیاری گفت:هیچ نگران نباشید من دغدغه شما را به اطلاع مقام معظم رهبری و رییس محترم مجلس و تک تک نمایندگان مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی،وزیر محترم بهداشت و وزیر محترم علوم رساندم با توجه به اینکه مسئولین طراز اول کشور به کسانی که جهت دهندگان فکری و الگوی جوانان هستند توجه میکنند و باز هم از هیچ کوششی فرو گذار نیستیم.ایشان خواستار پیگیری هر چه سریعتر کارگروهی که در نشست تشکیل شد برای بیانیه پیشنهادی شدند به شرطی که وحدت و انسجام و هویت واحد حرفه ای خود را حفظ کنیم همانطور که چالش های سنگین تر از این را پشت سر گذاشتیم از این چالش هم عبور خواهیم کرد.ایشان در اخر یاداور شد که ما مخالفتی با وزارت بهداشت و روانپزشکان نداریم و آنها را جز خودمان میدانیم و در طرح های بسیاری از آنها هم بهره خواهیم جست وزارت بهداشت یکی از متولیان اصلی نظام سلامت هست و افتخار ما اینست که با آنها همکاری کنیم.امیدواریم با برطرف کردن نقاط ضعف دانشگاههای کشور برای  روانشناسی بالینی و سلامت برای ارتقا کمی و کیفی سلامت روان جامعه از آنها بهره بجوییم.

دانشیار دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد:
همانطور که میدانید اگر بخواهیم جایگاه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره را تثبیت کنیم و بیش از گذشته حماسه سازی کنیم سازمان باید در اسناد بالا دستی جایگاهی برای خودش فراهم کند و یکی از مهمترین این اسناد قانون ششم توسعه است.
وی ادامه داد:زمانیکه اینجانب با رای قاطع جامعه روانشناسی و مشاوره ریاست سازمان را به عهده گرفتم برنامه پنجم توسعه به اتمام رسیده بود که به دلیل عدم حضور سازمان نظام تهدیداتی برای سازمان در پی داشت.
طبق ماده 43 قانون پنجم توسعه حکم بر این بود که مراکز مشاوره ساماندهی شوند و دولت در تنظیم آیین نامه اجرایی ماده 43 قانون برنامه پنجم توسعه متاسفانه مجوز صدور مراکز مشاوره اجتماعی را به سازمان بهزیستی و مجوز مراکز مشاوره ازدواج را به وزارت ورزش و جوانان واگذار کرد و این به معنای تیر خلاصی زدن بر پیکره ی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بود.
اللهیاری گفت:با رایزنی زیاد و تلاشهای طاقت فرسا بالاخره در هیئت تطبیق مصوبات مجلس این آیین نامه  باطل اعلام شد و این برای سازمان نظام مایه مباهات و افتخار است که مصوبه ای که به تصویب هیئت دولت رسیده قبل از انکه اجرایی شود ملقی الاثر شود و این نشان از قدرت سازمان نظام در تعامل با دولت دارد.

بر همین اساس و طبق نامه ی جناب آقای دکتر علی لاریجانی رییس محترم مجلس شورای اسلامی (تصویر نامه) سازمان بهزیستی،وزارت ورزش و جوانان و سایر دستگاهها حق صدور مجوز مرکز مشاوره و نظارت بر این مراکز را ندارند.این حق منحصرا در اختیار سازمان نظام کشور است.
مطابق قانون نامه رییس مجلس جز پیوست تکمله قانون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور است.قانون برنامه توسعه ششم حائز اهمیت میباشد.ایشان اضافه کرد به نفع ماست در اسناد بالادستی احکامی به نفع سازمان صادر شود. در قانون توسعه ششم حکم شده که مشاوره خانواده تا 5 سال اجباری شود البته مشاوره ای که مورد تایید سازمان نظام باشد واین ثمره ی تلاشها و رایزنی های علمی و کارشناسی ریاست سازمان نظام روانشناسی و مشاوره است. 

دکتر اللهیاری با بیان این مهم که چه در قانون پنجم و چه در پیش نویس قانون برنامه ی ششم توسعه که توسط دولت به مجلس ارائه شده هیچ اسمی از سازمان نظام نیامده گفت خوشبختانه ما توانستیم در مجلس این احکام را اضافه کنیم و این نشانگر این مهم است که مسئولین سازمان نظام به جایگاهی رسیده اند که پیشنهادات سازمان نظام در کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه لحاظ و مصوب شد.وی در ادامه گفت:در بند الحاقی مذکور برای پیشگیری از اعتیاد و طلاق و آسیب های اجتماعی احکامی آمده که سازمان در آینده باید برای اینها برنامه ریزی کند.
ایشان گفت لازم به ذکر است که در 10 سال اخیر به دنبال بیمه شدن خدمات روانشناسی و مشاوره بودیم که خوشبختانه در کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه مصوب شد و اکنون این مصوبه به صحن علنی مجلس رفته و در طول یک ماه گذشته و با پیگیری های روزانه در تلاشیم و سازمان رصد دقیق میکند که در صحن علنی مجلس این مصوبات تصویب نهایی و جزو قانون شود.

رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت:وقتی در اسناد بالادستی این احکام بیاید چون قانون حکم مصوب مجلس را دارد دولت موظف است آیین نامه اجرایی این احکام را طبق قانون در سال 96 بنویسد.
وی خاطر نشان کرد:ما از این مصوبه مراقبت میکنیم که در سال 96 موقع تنظیم آیین نامه های اجرایی احکام برنامه توسعه ششم سازمان نظام حضور پررنگی داشته باشد تا هم برنامه هایی برای اجرایی شدن آن حکم تنظیم شود که با استاندارد های سازمان سازگار باشد و همچنین سازمان از سهم خوبی از اعتبارات برخوردار شود.

دکتر اللهیاری گفت: این موفقیت بزرگ را به جامعه ی فرهیخته ی روانشناسی و مشاوره تبریک عرض میکنم و این مصوبات زمینه ای فراهم میکند که همه اقشار خصوصا اقشار کم درآمد بتوانند از خدمات مشاوره و رواندرمانی استفاده کنند.وی ادامه داد با توجه به اینکه بسیاری از نخبگان روانشناسی و مشاوره کشور این خواسته را داشتند که این آرزوی دیرینه ی روانشناسان و مشاوران محقق شود بسیار خرسندم که توانستم به خواسته ی آنها جامه ی عمل بپوشانم.

 






 

 

 





نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی