سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
مغز افراد مبتلا به شیزوفرنی، چه تفاوتی با مغز افراد سالم دارد؟
این مطالعه‌ جدید، توسط کالج سلطنتی و کالج پادشاهی لندن انجام شده است و در آن از روش تصویربرداری پیشرفته‌ی PET استفاده شده است تا نشان دهند، سطح پروتئین SV2A در مغز افراد مبتلا به شیزوفرنی، کمتر از افراد عادی است. این پروتئین در بین سیناپس‌های مغزی یافت می‌شود و دانشمندان معتقدند که می‌تواند نحوه‌ ارتباطات سلول‌های مغزی با یکدیگر را تحت تاثیر قرار دهد.

اگر سطح این پروتئین در مغز پایین باشد، سیناپس‌ها ارتباطات خود را از دست می‌دهند و همین حالت یکی از عوامل کلیدی ابتلا به بیماری شیزوفرنی است. پروفسور «اولیور هووز» از کالج پادشاهی لندن، می‌گوید: «ما برای اولین بار توانستیم نشان دهیم که سطح پروتئین‌ موجود در سیناپس‌ها در افراد مبتلا به شیزوفرنی پایین است. بنابراین می‌توان گفت که از دست رفتن سیناپس‌ها است که باعث ابتلا به شیزوفرنی می‌شود. بنابراین باید به دنبال‌ درمان‌های جدید برای شیزوفرنی باشیم. پروتئین SV2A می‌تواند هدف خوبی برای بازیابی عملکردهای سیناپس‌ها باشد.»

اگرچه این فرضیه که عدم عملکرد مناسب سیناپس‌ها و پروتئین SV2A مسئول به‌وجود آمدن شیزوفرنی هستند، از دهه‌ی ۱۹۸۰ تا کنون مطرح شده است و دانشمندان در مطالعات گذشته فقط توانسته‌ بودند این موضوع را در افراد مرده به اثبات برسانند، ولی در این مطالعه‌ی جدید، این موضوع برای انسان‌های زنده نیز به اثبات رسیده است.

دانشمندان برای انجام این مطالعه ۱۸ فرد مبتلا به شیزوفرنی را به همراه یک گروه کنترلی ۱۸ نفری دیگر مورد بررسی قرار داده‌اند. دستگاه PET مورد استفاده در تصویربرداری از مغز افراد، توانایی بالایی در تولید تصاویر سه‌بعدی از درون بدن انسان دارد. بررسی‌ تصاویر تهیه شده نشان داده است که سطح SV2A در افراد مبتلا به شیزوفرنی، پایین‌تر از حد معمول است و این کاهش سطح در قسمت پیشانی مغز، بیشتر قابل مشاهده است. این قسمت از مغز در واقع جایی است که فرآیندهای برنامه‌ریزی در آنجا، پردازش می‌شوند. شکی وجود ندارد که افراد مبتلا به شیزوفرنی در کارهایی که شامل برنامه‌ریزی و به خاطر سپردن مسائل است، مشکل دارند.

این مطالعه می‌تواند منجر به یافتن راهی جدید برای درمان این افراد شود. دکتر «الیس اونوردی» به‌عنوان یکی از محققین این مطالعه، می‌گوید: «شیزوفرنی فرد مبتلا را بسیار ناتوان می‌کند و گزینه‌های درمانی محدودی نیز برای آن وجود دارد. باید مطالعات بیشتری روی مغز انسان انجام شود تا دقیق‌تر بفهمیم که این بیماری چگونه ایجاد می‌شود. داشتن تصاویری که از طریق آن‌ها بتوان تفاوت مغز انسان‌های مبتلا با انسان‌های دیگر را دید، گام بزرگی در جهت یافتن درمان برای این بیماری است.»
 
مرجع : میگنا به نقل از مجله ایلیاد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی