سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات

متخصص اعصاب و روان به تشریح علائم و عوامل افسردگی در نوجوانان پرداخت.

علی محسنیان متخصص اعصاب و روان در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر درباره نشانه‌های افسردگی توضیح داد: افسردگی یک سری نشانگان دارد که طبق سازمان جهانی روان‌پزشکی بیمار، مراجع و فرد باید آن نشانگان را پُر کنند تا به طور دقیق بگوییم فرد افسرده است یا خیر. فرد افسرده به راحتی می‌توانند به ظاهر خودشان به بهترین شکل ممکن برسند و حتی به تمام کارهای روزمره خودشان.تفریح و مهمانی بروند. حتی زندگی مرفه و خوبی داشته باشند اما به افسردگی پنهان مبتلا هستند. خیلی از افسردگی‌ها درونی است که با دارو درمانی درمان می‌شود و بعضی از افسردگی‌ها به خاطر شرایط جامعه بیرونی هستند که احتیاج مُبرم به روان درمانی دارند.

وی با بیان اینکه افسردگی در نوجوانان را باید خیلی جدی گرفت تاکید کرد: علائم نشان دهنده افسردگی در نوجوانان تغییرات احساسی است. مثل غم و اندوه که شامل گریه بدون دلیل مشخص، سرخوردگی یا احساساتی مثل خشم حتی در مورد مسائل کوچک، احساس ناامیدی یا خالی بودن خلق و خوی تحریک پذیر، از دست دادن علاقه یا لذت در فعالیت‌های معمول، از دست دادن علاقه. درگیری با خانواده و دوستان، اعتماد به نفس پایین، احساس بی ارزشی یا گناه، فکر دائم به شکست‌های گذشته یا سرزنش مبالغه آمیز یا انتقاد از خود، حساسیت شدید به طرد شدن، شکست و نیاز به اطمینان بیش از حد، مشکل در تفکر، تمرکز، تصمیم گیری و به خاطر سپردن مسائل، احساس مُدام که زندگی و آینده تیره و تار است، افکار مکرر مرگ یا خودکشی.

تغییرات رفتاری هم در افسردگی نوجوانان

وی در پاسخ به این پرسش که تغییرات رفتاری هم در افسردگی نوجوانان دیده می‌شود توضیح داد: بله و به شدت خطرناک است. اگر نوجوانی این علائم را داشت و یا تغییری در او احساس کردید می‌تواند زنگ خطر باشد. تغییرات رفتاری مثل خستگی و از دست دادن انرژی، بی‌خوابی یا خواب زیاد، تغییر در اشتها، کاهش اشتها، کاهش وزن یا افزایش میل به غذا و افزایش وزن، استفاده از الکل و مواد مخدر، بی قراری به عنوان مثال تکان دادن مکرر دست‌ها یا پاها، ناتوانی در نشستن آرام، کند شدن تفکر، صحبت کردن یا حرکات بدن، شکایت مکرر از سردرد و دردهای بدن بدون دلیل که ممکن است شامل ملاقات مکرر با مشاورین مدرسه باشد.

محسنیان ادامه داد: انزوای اجتماعی، عملکرد ضعیف در مدرسه یا غیبت مکرر از مدرسه، توجه کمتر به بهداشت شخصی یا ظاهر، انفجارهای خشم، رفتارهای مخرب و خطرناک یا سایر رفتارهای آسیب زننده، خودآزاری به طور مثال بریدن یا سوراخ کردن یا خال‌کوبی بیش از حد و در نهایت که از همه خطرناک‌تر است تهیه برنامه خودکشی یا اقدام به خودکشی.

علائم افسردگی در نوجوانان/ ارتباط کاهش اعتقادات مذهبی و نا امیدی

ارتباط کاهش اعتقادات مذهبی و تمایل به خودکشی

با توجه به افزایش شیوع افسردگی و با کمال تأسف سطح کاهش اعتقادات مردم و فردگرایی مسئله پوچی و میل به از بین بردن خود خیلی زیاد شده است. خودکشی همیشه معضل بی حدی بوده در علم روانشناسی و روان‌پزشکی. مسئله‌ای که خیلی می‌تواند بازدارنده باشد سطح اعتقادات مردم است. متأسفانه در تمام دنیا با توجه به کاهش سطح اعتقادات مذهبی مردم خودکشی زیاد شده است. اگر اعتقادات مردم اعتقاد و مذهب درستی باشد به راحتی می‌توان جلوی این اتفاق را گرفت. وقتی معتقد باشی به خداوند که می‌تواند گره‌گشای همه اتفاقات خوب و بد باشد هرگز در هیچ جای دنیا چیزی به اسم خودکشی نباید وجود داشته باشد.

متخصص اعصاب و روان با بیان اینکه در پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا از هر پنج فرد بزرگسال یک نفر در دوره‌ای از زندگی‌اش نیازمند روانپزشک می‌شود افزود: از هر چهار نفر، یک نفر داروی اعصاب مصرف می‌کند و این مسئله ربطی به بیکاری و وضعیت وخیم اقتصادی و محدویت‌های جهان سومی ندارد. واقعیت این است که شاد نبودن در وجود بسیاری از انسان‌ها برنامه‌ریزی شده است. آنها در زمان کودکی توسط والدین سمی آموزش دیده‌اند که ناشاد باشند و الان دارند آن نمایشنامه را مو به مو اجرا می‌کنند. پس لطفاً کودکان خود را طوری تربیت کنید که خوش بین، با محبت، توانا و صد البته شاد باشند. شادی حق تمام انسان‌های جهان است. شاد باشید حتی با کوچک‌ترین چیزهایی که دارید.

حرف زدن انسان را سبُک می‌کند

محسنیان با بیان اینکه زندگی و دنیا برای هیچکدام از ما صبر نمی‌کند و ما برای دنیا هیچ ارزشی نداریم تصریح کرد: با آدم‌هایی که دوستشان دارید حرف بزنید.وقتی ناراحت هستند، خوشحال هستند یا حتی وقتی دلخورند و نمی‌توانند ببخشند. وقتی غصه امانشان را بریده و راه چاره‌ای نیست. آدمیزاد اگر حرف نزند باید تنهایی بار دردهایش را به دوش بکشد. با هم حرف بزنید. حرف و حرف. حرف زدن انسان را سبُک می‌کند، حال خوبی دارد اما با کسی حرف بزنید و درد و دل کنید که مطمئن باشید رازدار است و محرم اسرار. گاهی گوش شنوا هست اما قلب اَمن نه.

 

 
 محمد رضازاده

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی