سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات

محققان بنابر تحقیقات خود متوجه شدند که بروز افسردگی در زن‌‌ها به مراتب بیشتر از مردها و تقریبا دو برابر آنها می‌‌باشد. دلایل آن به طور کامل مشخص نیست، اما چند احتمال ارائه شده است.

در دهه‌‌های اخیر، افسردگی در کشورهای صنعتی و توسعه یافته مانند ایالات متحده آمریکا و یا انگلستان، شیوع بسیاری پیدا کرده و روز به روز هم به تعداد افراد مبتلا افزوده می‌‌شود.

این امر باعث شده است که روانپزشکان، افسردگی را به نوعی«سرماخوردگی بیماری‌های روانی» تشبیه کنند.

براساس بررسی‌‌ها و شیوع افسردگی و شدت آن، روانشناسان، مبتلایان به افسردگی را به در سه گروه افسردگی حاد، متوسط و لحظه‌ای قرار داده‌اند و مشخص شده است که از هر 7 نفر، یک فرد احتمال دارد که در طول زندگی‌اش به اختلال افسردگی حاد مبتلا شود و از هر 20 نفر، یک نفر به افسردگی لحظه‌ای گرفتار می‌‌شود.

در افسردگی‌‌های لحظه‌ای، فرد مبتلا بر اثر حادثه و رخدادی دچار افسردگی شده که معمولا با استفاده از روش‌‌های درمانی، زود بهبود می‌‌یابد.

وضعیت بیولوژیکی

* زن‌‌ها در مقایسه با مردها از نظر ژنتیکی، زمینه قوی‌تری برای ابتلا به اختلال افسردگی دارند.

* در ضمن، زن‌‌ها بسیار بیشتر از مردها از لحاظ هورمونی دچار نوسان می‌‌شوند و بیشتر این نوسان‌‌ها در دوران زایمان و یائسگی رخ می‌‌دهد و هر دوی این موارد، خطر ابتلاء به افسردگی را افزایش می‌‌دهد.

وضعیت روانشناختی

* زن‌‌ها بیشتر از مردها فکر می‌‌کنند. در واقع تمایل آنها به اندیشیدن درخصوص موضوعات مختلف بسیار بیشتر از مردهاست.

این موضوع گاهی می‌‌تواند یک امتیاز محسوب شود و گاهی هم ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد.

* زن‌‌ها هنگام رابطه، بیش از مردها سرمایه‌گذاری می‌‌کنند. بنابراین مشکلات ایجاد شده در روابط، تاثیر منفی بیشتری روی آنها می‌‌گذارد.

در نتیجه احتمال افسردگی در زن‌‌ها بسیار بیشتر از مردهاست.

وضعیت اجتماعی- فرهنگی

* زن‌‌هایی که بیرون از خانه کار می‌‌کنند و در کنار کار خود، مجبور هستند به کارهای خانه، تربیت کودکان و نگهداری از اقوام مسن رسیدگی کنند، دچار خستگی و اضطراب می‌‌شوند.

در ضمن بیشتر مواقع آنها در معرض تبعیض جنسیتی قرار دارند و باید بار سنگین این بی‌عدالتی را هم تحمل کنند.

* زن‌‌ها بیش از مردها عمر می‌‌کنند. عمر طولانی معمولا با مواردی همچون داغدیدگی، تنهایی، ضعف جسمانی و یا بی‌ثباتی معیشتی همراه هست که تمام آنها می‌‌توانند نقش پر رنگی در ابتلا به اختلال افسردگی بازی کنند.

* زن‌‌ها در مقایسه با مردها، بیشتر به دنبال بررسی علل و درمان افسردگی خود می‌‌روند. تمایل آنها برای مشاوره گرفتن و بیان احساسات‌شان در مقایسه با مردها، بیشتر است.

در نتیجه پزشکان نیز با موارد افسردگی در زن‌‌ها بیشتر برخورد کرده و به آنها رسیدگی کرده‌اند. مردهای افسرده کمتر به دنبال کمک گرفتن هستند و در نتیجه کاملا شناسایی نمی‌شوند.


منبع: زندگی آنلاین

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی