سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
دین و سلامت روان
نقش دین در رابطه با سلامت و تندرستی از قرون بسیار دور شناخته شده است. یکی از موثرترین تکیه گاه های روانی که به زندگی معنا می دهد، دینداری است. دین به عنوان یک میانجی بر فرایند فکری و ارزیابی رویدادهای روزمره زندگی فرد تاثیر می گذارد و به عنوان مروج رفتار مثبت، احساس معنی داری، قانونمندی و داشتن روابط نزدیک و صمیمی با دیگران را در زندگی به ارمغان می آورد و باعث امیدواری انسان می شود.

از مکانیسم های اصلی تاثیر مثبت دین بر سلامت روان می توان به ایجاد معنی و اعتقاد به جهان ابدیت بعد از مرگ، افزایش امیدواری و خوش بینی، ایجاد احساس کنترل و کارآمدی، اشاره نمود؛ از جمله آثار دین، آرامش خاطر است. خداوند بارها در آیات متعدد از جمله در آیه ۲۸ سوره رعد می فرماید؛ «الَّذینَ آمَنُوا وَ تَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِکْرِ اللَّهِ أَلا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» آنها کسانى هستند که ایمان آورده و دلهایشان به یاد خدا آرامش مى‏گیرد، آگاه باشید که تنها با یاد خدا دلها آرامش پیدا مى‏کند.

بنا بر یافته های پژوهش بین نماز خواندن، انگیزش درونی مذهبی، بهزیستی معنوی و احساس بهزیستی روانشناختی همبستگی معنی داری وجود دارد. در واقع احساس بهزیستی روان شناختی با عمل به باورهای دینی ارتباط دارد. بدین نحو که افرادی که بیشتر بر پایه ی باورهای دینی عمل می کنند، احساس بهزیستی روان شناختی بالاتری دارند.

در واقع باور به قدرت خداوند و نیایش او و سرنهادن به خواست و اراده الهی، در تسکین دردها به انسان توان تحمل می دهد. نماز گزاران باور دارند که پس از انجام این فریضه الهی به آرامش روحی دست می یابند. از جمله تاثیرات مثبت دین بر سلامت روان می توان به کاهش علایم بیماری، کاهش ناراحتی و آشفتگی اشاره کرد همچنین بین مدت زمان صرف شده برای فعالیت های دینی و دچار شدن به اضطراب، افسردگی، سوء مصرف مواد رابطه معکوس وجود دارد.

باور قلبی عمیق نسبت به خدا، باعث احساس خرسندی و رضایت ناشی از ارتباط با خدا یکی از عوامل زمینه ساز احساس ذهنی بهزیستی و رضایت از زندگی است.



نگارنده:
سمیه غنی زاده
کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی
 
مرجع : میگنا به نقل از صریرنیوز

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی