سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه : حاشیه نشینی در گسترش فقر، بیکاری و برخی ناامنی ها موثر است .
علیرضا ساوری در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما افزود: پدیده حاشیه نشینی به دو دسته قابل تقسیم بندی است که دسته نخست را علل دور از پدیده حاشیه نشینی می نامند که به سبب توزیع غیرعادلانه ثروت، فقر، بیکاری و سیاست های اقتصادی حاشیه نشینی؛ یکی از چهار علل اصلی آسیب های اجتماعی کشورنادرست صورت می گیرد که حل و فصل آن هم بسیار زمان بر است.
وی گفت: دسته دیگر ، علل نزدیک پدیده حاشیه نشینی نام برده می شود که به آن علل در آستانه شکل گیری این پدیده هم می گویند که تخریب و تصرف عدوانی املاک و زمین های دولتی، تغییر کاربری های غیرقانونی، تفکیک غیرقانونی اراضی، بلاتکلیف ماندن وضع زمین هایی که در خطر تخریب و تصرف هستند از عمده عوامل ایجاد این معضل محسوب می شوند.
این مسئول قضایی افزود: هم اکنون دو سیاست عمده در حوزه حاشیه نشینی پیگیری می شود که راهبرد نخست بر توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی فعلی و ارتقای سطح زندگی انها و رسیدگی به وضع مناطق و بافت های ناکارمد شهری مربوط می شود.
ساوری گفت: راهبرد دیگر ما جلوگیری از رشد و گسترش مناطق جدید حاشیه نشین است.
وی به تشکیل ستاد ملی بازآفرینی بافت های ناکارآمد شهری به ریاست رئیس جمهور و با عضویت 19 دستگاه اشاره کرد و افزود: برای اینکه این ستاد به اهداف خود برسد کارگروه های تخصصی را ساماندهی کرده است که یکی از این کارگروه ها، کارگروه پیشگیری از گسترش مناطق جدید حاشیه نشین است که مسئولیت آن را معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به عهده دارد.
این مسئول قضایی گفت: این کارگروه در دو حوزه ، اقداماتش را متمرکز کرده است که در حوزه نخست از شکل گیری مهاجرت روستاییان به شهرها از طریق شناسایی روستاهای در خطر مهاجرت و رفع موانع و نارسایی های موجود در روستاها پیشگیری می کند.
ساوری افزود: برای مثال اگر در روستایی به این نتیجه رسیدیم که آب و خاک عامل اصلی در مهاجرت است با تمرکز بر مدیریت یکپارچه از طریق احیای منابع آب و خاک و انجام طرح هایی در این حوزه تلاش می شود از مهاجرت روستاییان در معرض مهاجرت جلوگیری شود.
وی گفت: در قدم بعد برای آن دسته از روستائیانی که به شهرها آمده اند بسترهایی ایجاد می شود تا زمینه برگشت آنها به موطن اصلی شان فراهم شود.
مدیرکل پیشگیری های وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در ادامه پیشگیری از تخریب و تصرف عدوانی املاک دولتی از طریق الزام دستگاه ها به حفظ و صیانت اراضی تحت مالکیت آنها را از راههای پیشگیری از پدیده حاشیه نشینی خواند و افزود: باید تکلیف آن دسته از اراضی بلاتکلیفی که در خطر تخریب و تصرف است از طریق اجرای طرح کاداستر مشخص شود.
ساوری بر پیشگیری از تغییر کاربری های غیرقانونی و همچنین جلوگیری از تفکیک غیرقانونی اراضی تاکید کرد و گفت: فعالیت عوامل و عناصر تسهیل کننده پدیده زمین خواری از جمله مشاوران املاک باید محدودسازی شود.
وی افزود: ارتقا و تقویت فعالیت یگان های حفاظت و نصب علایم هشداردهنده در زمینه هایی که در معرض تخریب و تصرف قرار دارند از دیگر راه های پیشگیری از پدیده حاشیه نشینی است.
این مسئول قضایی گفت: براساس بند ج ماده 172 برنامه پنجم توسعه کشور، شهرداری ها موظف به ایجاد کمربند سبز در حاشیه شهرها شده اند که اگر این اقدام به طور کامل انجام شود از گسترش مناطق جدید حاشیه نشین جلوگیری خواهد شد.
ساوری موفقیت همه این طرح ها را مستلزم مشارکت مردم خواند و افزود: برای رسیدگی به این اهداف یکبار در سطح ملی تصمیم گیری می شود و همچنین در سطح استان ها نیز 31 کارگروه در دادگستری کل استانها موضوع را پیگیری می کنند.
وی مهمترین آسیب های اجتماعی ناشی از پدیده حاشیه نشینی را ایجاد مامنی برای تردد افراد مجرم خواند و گفت: حاشیه نشینی امکان کنترل و اشراف انتظامی را تا حدی کاهش می دهد و خود حاشیه نشینی هم از عوامل پدیده زمین خواری و افزایش فقر، بیکاری و بی سوادی است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی