سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
اوتیسم

پژوهشگران در مطالعه اخیرشان دریافته‌اند تشخیص اوتیسم در زنان مشکل‌تر است زیرا آنها بیشتر از مردان سعی در پنهان کردن علائم این بیماری دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، پژوهشگران "کالج دانشگاهی لندن" در مطالعه اخیرشان دریافته‌اند که پدیده‌ای موسوم به "استتار اجتماعی"(social camouflaging) موضوعی است که سبب می‌شود تشخیص اوتیسم در زنان برای پزشکان سخت‌تر شود.

به گفته محققان، تشخیص اوتیسم در  زنان ممکن است سخت‌تر باشد؛ زیرا آنها نسبت به مردان بیشتر سعی در پنهان کردن اوتیسم دارند. اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است. این اختلال ذهنی سبب مشکل در ارتباطات کلامی و غیرکلامی و تعاملات اجتماعی می‌شود و ارتباط چشمی و کلامی با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار می‌کند.

این نتایج براساس یک نظرسنجی آنلاین است که در آن پژوهشگران اطلاعاتی را در مورد تاکتیک استتار از زنان بزرگسال مبتلا به اوتیسم و غیر اوتیسم جمع‌آوری کردند. پژوهشگران طی این مطالعه دریافتند تفاوتی در رفتار بین افراد مبتلا به اوتیسم و افراد غیر اوتیسمی وجود ندارد و پس از آن دریافتند زنان اوتیسمی علائم خاصی از خود نشان نمی‌دهند.

به گفته محققان روش‌های استتار شامل برقراری تماس بهتر چشمی و جلوگیری از انجام حرکاتی مانند لرزش دست‌ها که افراد مبتلا به اوتیسم انجام می‌دهند، است.

پژوهشگران بر این باورند که "تقلید" سبب ایجاد این موضوع شده است چرا که افراد مبتلا به اوتیسم با مشاهده افراد غیر اوتیسمی و سالم سعی می‌کنند همانند آنها رفتار کنند.

دکتر "ویل مندی"(Will Mandy) از کالج دانشگاهی لندن در گفتگو با گاردین گفت: کپی کردن ژست‌ها و رفتارهای افراد عادی چیزی است که در زنان مبتلا به اوتیسم مشاهده می‌شود، اما این موضوع نگران‌کننده است. چرا که در این صورت پزشکان براحتی نمی‌توانند اوتیسم را تشخیص دهند.

تحقیقات بیشتر در مورد "استتار اجتماعی" نه تنها درک پژوهشگران درباره این بیماری را ارتقا می‌دهد؛ بلکه به پزشکان کمک می‌کند تا با در نظر گرفتن این موضوعات بتوانند تشخیص دقیق‌تری داشته باشند.

یافته‌های این مطاله در مجله "Autism" منتشر و در فستیوال علوم بریتانیا ارائه شد.

انتهای پیام

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی