سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات

پژوهشگران نشان داده اند مغز انسان در چهل سالگی با تغییرات ساختاری مواجه می شود.

 

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما پس از ۴۰ سالگی، مغز شروع به ایجاد سیستم ارتباط داخلی مجدد می کند که این تغییر منجر به یکپارچه شدن و اتصال شبکه های مختلف مغزی می شود

احتمالا تاکنون با این عبارت مواجه شده اید که چهل سالگی را سن اوج پختگی و کارآمدی یک فرد محسوب می کنند که در آن هم به اندازه کافی تجربه برای مدیریت امور کسب کرده و هم دارای نیروی جوانی کافی برای مبارزه با مشکلات است. یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد مغز انسان در چهل سالگی با تغییرات ساختاری مواجه می شود.
 همه ما می دانیم که مغز با افزایش سن دچار تغییرات ساختاری، عملکردی و متابولیکی قابل توجهی می شود که تغییرات مرتبط با آن در شناخت و رفتار ما انعکاس مستقیمی دارد. نتایج یک بررسی سیستماتیک  جدید که در آن محققان استرالیایی به ۱۴۴ مطالعه دیگر توجه کرده و چگونگی تغییر اتصالات مغز انسان در طول زندگی ما را بررسی کردند، نشان دهنده وجود تغییرات مهمی در ساختار مغز انسان در دوران میانسالی است.
مغز انسانمحققان طی این پژوهش دریافتند: پس از ۴۰ سالگی، مغز شروع به ایجاد سیستم ارتباط داخلی مجدد می کند که این تغییر منجر به یکپارچه شدن و اتصال شبکه های مختلف مغزی می شود. دانشمندان پیشنهاد می کنند: فرایند فوق می تواند منجر به تفکر انعطاف پذیر کمتر و کاهش استدلال کلامی و عددی شود. در واقع در این بازه سنی ذهن دچار آرامش شده و تفکرات و باورها به شکل منطقی نهادینه شده و فرد با پیش داوری کمتری به موضوعات توجه می کند.
این نوع مطالعات بر اساس نتایج یک تکنیک تصویربرداری به نام ام آر آی عملکردی به دست آمده است. این تکنیک تصویر برداری به دانشمندان علوم اعصاب اجازه می ‌دهد تا قسمت‌ هایی از مغز افراد را که در پاسخ به محرک‌ ها یا در حالت استراحت روشن و خاموش می‌ شوند، مشاهده کنند.


با این حال، ما واقعا نمی توانیم مطمئن باشیم که این موارد مسئول تغییرات در ساختار شناختی انسان هستند که در میان سالی شاهد آن هستیم.

به گفته پژوهشگران ممکن است پیوندی بین این دو حوزه وجود داشته باشد، اما اثبات آن دشوار است. با نگاهی به داده های این مطالعه، مشخص می شود رخدادهای میانسالی در مغز شامل تجدید ساختار نسبتاً تدریجی است، نه یک تغییر گامی چشمگیر.

بنابراین شاید تجدید ساختار بزرگ در مغز وجود نداشته باشد و ما دقیقا نمی دانیم که چگونه این موضوع به افزایش سطح شناخت تفسیر می شود، اما مطالعات فوق اثبات می کند که تغییراتی در مغز با افزایش سن رخ می دهد.

شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی  Psychophysiology منتشر شده است.

منبع : سینا پرس

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی