سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات

بسیاری از والدین از تلاش برای متقاعد کردن بچه‌هایشان در خوردن غذاها و سبزیجات، مأیوس و ناامیدند، اما واقعا در چه مقطع زمانی، وسواس غذا خوردن چیزی فراتر از یک سوء‌رفتار محسوب می‌شود؟

بدغذایی و ارتباط آن با مشکلات روان‌شناختی در کودکان
بسیاری از والدین از تلاش برای متقاعد کردن بچه‌هایشان در خوردن غذاها و سبزیجات، مأیوس و ناامیدند، اما واقعا در چه مقطع زمانی، وسواس غذا خوردن چیزی فراتر از یک سوء‌رفتار محسوب می‌شود؟ تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خوردن انتخابی در بچه‌ها اغلب با مشکلات بارزی مرتبط است که مستلزم دخالت و پادرمیانی والدین خواهد بود.
محققان دریافته‌اند که سطوح متعادل و شدید خوردن انتخابی با مشکلات روان‌شناختی مانند تشویش، افسردگی و اختلال بیش‌فعالی‌کم‌توجهی مرتبط است. مشکلات خوردن بسیار شایع است به حدی که بسیاری از پزشکان و محققان آن را بخش طبیعی رشد و پیشرفت بچه‌ها در سنین مدرسه تلقی می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد بین ۱۴ تا ۲۰ درصد از والدین اعلام کرده‌اند که بچه‌های ۲ تا ۵ ساله آنها، بدغذا هستند. سؤال این است که وسواس غذا خوردن چه زمانی مشکل تلقی خواهد شد؟
به منظور شناسایی این مسئله، محققان گروهی از بچه‌های ۲۴ تا ۷۱ ماهه را مورد بررسی قرار دادند. درباره عادات غذا خوردن این بچه‌ها، عملکرد آنها، علائم احتمالی روان‌شناختی و عوامل متغیر محیط خانه با مربیان و پرستاران این بچه‌ها صحبت شد. محققان بر آن بودند تا دریابند که آیا بدغذایی در سطوح متوسط و شدید می‌تواند میزان پیشرفت و رشد اختلالات روان‌شناختی را در بچه‌ها پیش‌بینی کند یا نه.
همان‌طور که می‌دانید بروز اختلال می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد و می‌تواند بر سلامت، رشد، عملکرد اجتماعی و رابطه والدین با کودک تأثیر بگذارد. در نتیجه کودک حس می‌کند که کسی او را آدم حساب نکرده یا به توانایی‌های او باور ندارد، و والدین به خاطر این مسئله خود را سرزنش خواهند کرد.
محققان دریافتند بچه‌هایی که عادات غذا خوردن انتخابی متوسط تا شدیدی دارند تقریبا دو برابر بچه‌هایی که وسواس غذا خوردن ندارند، علائم تشویش در آنها بیشتر دیده می‌شود. عادات غذا خوردن انتخابی هم در سطح متوسط و هم در سطح شدید با افزایش علائم افسردگی، تشویش اجتماعی و تشویش بسط‌ یافته مرتبط است.
منبع: -http://www.alodoctor-irmedicalnewstoday



نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی