یکی از خاطرات بسیار جالب افراد، گرفتن عیدی است. بهویژه بچهها عیدی گرفتن را بسیار دوست دارند و از آن لذت میبرند. به علاوه، این کار حکم ابراز علاقه و احترام گذاشتن را دارد و برای هر فردی مهم است. وقتی افراد به یکدیگر کارت تبریک میدهند به این معناست که برای هم ارزش و احترام قائل هستند. در خصوص عیدی کودکان و عیدی دادن به کودکان نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
- نباید هدیه بسیار گرانقیمت یا مبلغ عیدی بسیار زیاد باشد. زیرا در این صورت همه از عهده چنین کاری برنمیآیند. امکان دارد همین مساله رقابت به وجود آورد و تا حدی باعث قطع ارتباط بعضی خانوادهها با یکدیگر شود.
- توصیه میکنیم مقدار کمی پول با توجه به سن و سال بچهها برای عیدی در نظر گرفته شود؛ برای بچههای کوچکتر کمتر و برای بچههای بزرگتر بیشتر.
- عیدی کودکان را از آنها نگیرید. بعضی از والدین پولهای عیدی کودکان را از آنها میگیرند. حال یا به بهانه اینکه میخواهند برایشان نگه دارند و یا به بهانههای دیگر؛ به هر حال آنها را از لذت عیدی داشتن و خرید کردن محروم میکنند و این کار درستی نیست. بایستی عیدی بچهها را به خود آنها بدهیم و اگر سن آنها کم است و هنوز نمیدانند که با آن پولها چه کنند، بهتر است پدر و مادر آنها را به مغازه ببرند و ضمن توضیحی که برایشان میدهند از آنها بخواهند که اسباببازی یا چیز دیگری را انتخاب کنند.
- پول یا هدیهای که دیگران به کودک میدهند مورد تمسخر قرار ندهید. از دیگر وظایف والدین این است که به کودکانشان آموزش دهند انسانهایی قدردان باشند. چنانچه ما عیدی کودک را مورد انتقاد قرار ندهیم و درباره کم یا زیاد بودن ارزش مادی آن صحبت نکنیم و نیز شخص عیدیدهنده را قضاوت نکنیم، بلکه به فرزندمان فرهنگ تشکر کردن را بیاموزیم، این مهم انجام میپذیرد.
- به کودکان آموزش دهیم که در ایام نوروز حتما به دیدن بزرگترها بروند، عید را به آنها تبریک بگویند و در صورت دریافت عیدی تشکر کنند.
- به رقابت و چشم و همچشمی میدان ندهیم. بایستی به کودکان بیاموزیم که دادن عیدی از طرف بزرگترها جزو واجبات نیست و اگر بزرگتری عیدی میدهد لطف میکند. از طرفی، عیدی دادن نبایستی جنبه رقابت به خود بگیرد و هرکس بخواهد پول یا کادویی که به دیگران میدهد، ارزش بیشتری داشته باشد.
منبع: سپیده دانایی