سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
photo_2017-05-14_09-34-51.jpg

امروزه فناوری جزو لاینفک زندگی همگان است و از آن تقریبا در هر زمینه‌ای استفاده می‌شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، پژوهشی که در دانشگاه دوک انجام شده نشان می‌دهد، نوجوانان هرچه بیشتر از فناوری استفاده کنند امکان مواجهه‌شان با مشکلات روانی بیشتر خواهد بود. استفاده بیش از اندازه از فناوری احتمال مواجهه با مشکلاتی از قبیل عدم تمرکز، اختلال رفتاری و مدیریت شخصی را افزایش می‌دهد، به خصوص برای نوجوانان که بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به مشکلات روانی هستند.

مطالعه دانشگاه دوک نشان می‌دهد نوجوانانی که در معرض خطر هستند و استفاده زیادی از وسایل تکنولوژیک دارند در مقایسه با نوجوانانی که کمتر از فناوری استفاده می‌کنند علایم بیشتری از ابتلا به بیماری ADHD(Attention-deficit hyperactivity disorder) را از خود نشان داده‌اند.

بیماری ADHD یک اختلال رفتاری رشدی است. معمولاً کودک توانایی دقّت و تمرکز بر روی یک موضوع را نداشته، یادگیری در او کند است و کودک از فعالیت بدنی غیرمعمول و بسیار بالا برخوردار است. این اختلال با فقدان توجه، فعالیت بیش‌ از حد، رفتارهای تکانشی یا ترکیبی از این موارد همراه است. اختلالی که در آن پرتحرکی، بی‌توجهی و رفتارهای ناگهانی بیشتر و شدیدتر از کودکان دیگر وجود دارد. 3 تا 5 درصد کودکان به این اختلال مبتلا هستند و در پسرها شایع‌تر است. ممکن است در بعضی بیشتر علائم پرتحرکی و رفتارهای ناگهانی و در گروهی علائم بی‌توجهی بیشتر دیده شود. علائم این بیماری قبل از 7 سالگی شروع می‌شود ولی اغلب در دوران مدرسه مشکلات جدی ایجاد می‌گردد.

البته استفاده بیش از اندازه از تکنولوژی نتایج مثبتی نیز دارد. بر اساس این تحقیق، زمانی که کودکان و نوجوانان زمان بیشتری به استفاده از تکنولوژی اختصاص می‌دهند، آثار مثبت و تاثیرگذاری مانند کاهش اضطراب و افسردگی مشاهده شده است.

محققان در این پژوهش سعی بر بررسی رابطه میان سلامت روانی کودکان و نوجوانان و زمان‌هایی که آنان از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، داشتند. نتایج نشان داد روزهایی که استفاده آنان از وسایل تکنولوژیک شان بیشتر بود دچار اختلالات رفتاری همچون مشاجره و دعوای فیزیکی، دروغگویی و مشکلات دیگر شدند. علاوه بر اینکه عدم تمرکز و توجه و علایم ADHD به وضوح در آنان دیده شد.

از دیدگاه مثبت، محققان دریافتند استفاده از تکنولوژی برای کاهش میزان استرس و اضطراب و افسردگی میان کودکان و نوجوانان موثر واقع می‌شود. دستیار اجرایی مدیر مرکز تحقیقات کودک و خانواده دانشگاه دوک می‌گوید: کاهش میزان اضطراب و افسردگی میان کودکان و نوجوانان به این دلیل است که آنان از طریق استفاده از تکنولوژی با دوستان و هم‌کلاسی‌های خود در ارتباط هستند. ضمن اینکه برای یافتن تاثیرات تکنولوژی بر سلامت روانی کودکان و نوجوانان نیاز به تحقیقات و بررسی‌های بیشتری است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی