سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
 

اعتیاد به اینترنت مغز نوجوانان را به شکلی تغییر می‎دهد که آن‌ها را به رفتارهای اعتیادآور تشویق می‎کند.

 

اعتیاد به اینترنت مغز نوجوانان را به شکلی تغییر می‎دهد که آن‌ها را به رفتارهای اعتیادآور تشویق می‎کند.

اینترنت سکان خبررسانی را به دست دارد و عملاً تمام جنبه‌های زندگی ما را- از ارتباط با دوستان و خانواده گرفته تا پیدا کردن شغل- تحت تأثیر قرار می‎دهد. نسل نوجوانان امروزی با نسل‌های قبلی تفاوت دارد، زیرا آن‌ها در دنیای مجازی غوطه‌ور هستند که می‎تواند دور از واقعیت باشد. بسیاری از نوجوانان به دنیای مجازی اعتیاد پیدا کرده‌اند.

آنتونی آنزالون، روان‌شناس بالینی از استونی بروک مدیسن، به اپک تایمز گفت: «استفاده بیش از اندازه و اعتیادگونه از دستگاه‌های دیجیتال یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های والدین است. فکر می‌کنم در این‌که به کودکان آموزش دهیم که استفاده ناسالم و بی‌رویه از دستگاه‌های دیجیتال چه خطراتی دارد، خیلی تأخیر به خرج داده‌ایم.»

رشد مغز نوجوانان تحت تأثیر قرار می‌گیرد

دانشمندان پیامدهای زندگی آنلاین را بررسی کرده‌اند و نتایج مأیوس‌کننده هستند. 

محققان کالج دانشگاهی لندن در یک تحقیق روش‌مند که در ماه ژوئن در پلاس منتال هلث منتشر شد، ۱۲ مطالعه متشکل از ۲۳۷ جوان ۱۰ تا ۱۹ ساله را که بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ به اینترنت اعتیاد داشتند، مورد بررسی قرار دادند. همه این مطالعات در کشورهای آسیایی انجام شدند.

محققان اعتیاد به اینترنت را به منزله ناتوانی در مقاومت در برابر میل به استفاده از اینترنت تعریف می‌کنند؛ رفتاری که روی سلامت روان و همچنین مسائل اجتماعی، آموزشی و زندگی کاری فرد تأثیر منفی می‎گذارد.

در مطالعات بررسی‌شده از اف‌ام‌آرآی یا تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی جهت ارزیابی تعامل نواحی مغز با یکدیگر (پیوند کارکردی) در داوطلبان معتاد به اینترنت، در حال استراحت و در حین انجام کار، استفاده شد. تأثیر اعتیاد در نواحی مختلف مغز نوجوانان مشاهده شد.

محققان دریافتند که سطح فعالیت در بخش‌هایی از مغز که در هنگام استراحت فعال می‌شوند، افزایش و کاهش دارد و پیوند کارکردی در بخش‌هایی از مغز که در حین تفکر به کار گرفته می‌شوند، ضعیف شده است.

یافته‌ها حاکی از آن است که این تغییرات به رفتارها و تمایلات اعتیادگونه در نوجوانان و تغییرات رفتاری مرتبط با توانایی فکری، هماهنگی فیزیکی و سلامت و رشد روانی منجر می‎شوند.

 

 

 

منبع: https://persianepochtimes.com

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی