سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات

مدیر کل دفتر مشاوره و امور روانشناسی سازمان بهزیستی کشور از جای خالی حضور متخصصان روانشناسی، مددکاری و همچنین حقوقدانان در بررسی لایحه «حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی» انتقاد کرد و گفت: متاسفانه در این لایحه که از سوی وزارت بهداشت به دولت ارسال شده است نگاه به مسئله اختلالات روانی و افراد مبتلا به این اختلالات کاملا روانپزشکانه است و همین نوع نگاه در این حوزه آسیب زاست.

استانها/ مشاوره

به گزارش ایسنا، مهدی میرمحمدصادقی در نشست خبری با خبرنگاران به لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی که از سوی وزارت بهداشت به دولت ارسال شده است اشاره کرد و گفت: این لایحه در ابتدای امر بر اساس منابع خارجی با عنوان لایحه سلامت روان به کمیسیون اجتماعی دولت در تاریخ 28 مهر 94 توسط وزیر بهداشت ارسال شد.

وی ادامه داد: این لایحه به علت آنکه لایحه‌ای جامع و مانع در حوزه سلامت روان نیست و تمامی ابعاد این موضوع را شامل نمی‌شود پس از بررسی با نام «لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی» تغییر نام داد؛ این لایحه دارای 26 ماده بوده و در حال حاضر هر سه شنبه در کمیسیون اجتماعی هیئت دولت با حضور صاحب نظران در حال بررسی است.

مدیر کل دفتر مشاوره و امور روانشناسی سازمان بهزیستی کشور در ادامه ضمن بیان آنکه متن این لایحه کاملا در خصوص بیماران روانی است، اظهار کرد: این لایحه اختلالات شدید روانی، آشفتگی‌های روانی و همچنین مسائل مربوط به افرادی که نیاز به بستری دارند و ممکن است به خود و یا دیگری آسیب برسانند را به طور کامل در نظر گرفته است.

میرمحمدصادقی ادامه داد: این لایحه هم به لحاظ حقوقی و هم به لحاظ تبعات اجتماعی و همچنین در حوزه همکاری‌های بین بخشی متخصصین حوزه سلامت روان حائز اهمیت است اما متاسفانه در این لایحه به علت سلطه نگاه پزشکی در وزارت بهداشت فقط نگاه کاملا روانپزشکانه بوده و روانشناسان، مددکاران، مشاوران و حقوق دانان را نادیده گرفته است.

وی ادامه داد: به همین دلیل از تمامی روانشناسان، مشاوران، مددکاران و حقوق دانان دعوت می کنند که در خصوص این لایحه اظهار نظر کنند زیرا در این لایحه به مسائلی چون ایجاد زندان – بیمارستان روانپزشکی، بستری اجباری و غیره اشاره شده است که نیاز است تمامی متخصصین این حوزه نسبت به این مسائل اظهار نظر کنند.

مدیر کل دفتر مشاوره و امور روانشناسی سازمان بهزیستی کشور در ادامه افزود: نگاه صرف روان پزشکی به بیماران مبتلا به اختلالات روانی می‌تواند در نهایت آسیب زا باشد به همین دلیل ورود سایر متخصصین در این حوزه بسیار لازم و ضروری است.

میرمحمدصادقی در ادامه ضمن بیان آنکه بیماران روانی مظلوم‌ترین قشر جامعه بوده و همواره حقوق آنها نادیده گرفته شده است اظهار کرد: کمبود این لایحه به شدت احساس می‌شد و ضرورت تصویب آن نیز بر همگان آشکار است. اما باید موارد مرتبط با تخصص‌های مختلف نیز در متن این لایحه در نظر گرفته شود تا نهایتا بتوان حقوق این بیماران را بیش از پیش پیگیری کرد.

وی همچنین از سازمان نظام روانشناسی نیز خواست تا به طور جدی به این لایحه وارد شود و گفت: سازمان بهزیستی تمام تلاش خود را کرده است که چند وجهی و گروهی بودن  درمان را در خصوص بیماران روانی پیگیری و همچنین از حقوق این بیماران دفاع کنند زیرا می‌دانیم که نگاه روانپزشکی به این قشر لازم است اما کافی نیست.

وزارت ورزش و جوانان درخواست خود را از دولت در خصوص مراکز مشاوره پس گرفت

مدیر کل دفتر مشاوره و امور روانشناسی سازمان بهزیستی کشور ضمن اشاره به آنکه وزارت ورزش و جوانان از نیمه دوم سال 93 لایحه‌ای را در خصوص ارائه مجوز مراکز مشاوره، ازدواج و تحکیم خانواده به دولت ارائه داد، اظهار کرد: این لایحه از آن زمان تا یک ماه گذشته در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی بود تا اینکه چندی پیش این لایحه به طور رسمی توسط معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از دولت پس گرفته شد.

میرمحمدصادقی ادامه داد: در گذشته وزارت ورزش و جوانان مطابق مصوبه شورای عالی جوانان به مراکز مشاوره مجوز می‌داد تا اینکه بعد از تصویب قانون ماده 26 تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت بهزیستی به طور قانونی مکلف به ارائه مجوز به مراکز مشاوره شد؛ همچنین پس از تصویب قانون نظام روانشناسی نیز این سازمان در کنار بهزیستی مجوز مجلس را در خصوص مداخله در امور روانشناسی جذب کرد.

وی در ادامه ضمن بیان آنکه هیچگاه هر یک از مصوبه های شوراهای عالی دولت در مقابل مصوبه‌های مجلس تاب مقاومت ندارند اظهار کرد: با وجود تمامی این مسائل به دلیل آنکه وزارت ورزش و جوانان سبقه‌ای در حوزه ارائه مجوز مراکز روانشناسی داشت در صدد بود تا این مجوز را دوباره اخذ کند. اما در نهایت خواسته خود را پس گرفتند.

مدیر کل دفتر مشاوره و امور روانشناسی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: مشاوره امری عام است و نمی‌توان آن را بین سازمان‌ها و نهادهای مختلف کشور تیکه پاره کنیم و به همین دلیل بر اساس متن صریح قانون سازمان بهزیستی به لحاظ حاکمیتی و سازمان نظام روانشناسی به لحاظ صنفی و تخصصی در این خصوص صاحب نظر هستند و سایر نهادها هیچ گونه مسئولیتی در خصوص ارائه مجوز به مراکز مشاوره را ندارند.

وی تاکید کرد: در حال حاضر نیز مراکز مشاوره، ازدواج و خانواده همچنان مانند گذشته از بهزیستی مجوز خود را اخذ می‌کنند و وزارت ورزش و جوانان در این موضوع اجازه دخالت و ورود ندارد؛ اما مراکزی که تا کنون از وزارت ورزش و جوانان مجوز داشته‌اند می‌توانند با مراجعه به بهزیستی و از طریق سیستم سازمان بهزیستی کشور مجوز خود را تمدید کرده و پیشینه کاری آنها نیز لحاظ شود.

سازمان نظام روانشناسی یار استراتژیک سازمان بهزیستی کشور است

مدیر کل دفتر مشاوره و امور روانشناسی سازمان بهزیستی کشور در خصوص نحوه همکاری سازمان بهزیستی کشور با سازمان نظام روانشناسی نیز اظهار کرد: سازمان بهزیستی تمام تلاش خود را می‌کند که یاور سازمان نظام روانشناسی باشد و این سازمان یار استراتژیک سازمان بهزیستی است.

میرمحمدصادقی ادامه داد: امیدواریم با همکاری سازمان نظام روانشناسی بتوانیم در زمینه ارتقاء سلامت روان موفق عمل کرده و همکاری‌های خوبی را داشته باشیم.

وی در ادامه از تقویت مرکز «صدای مشاور» استان تهران خبر داد و گفت: از این پس مرکز صدای مشاور استان تهران را  با کمک متخصصین سازمان نظام روانشناسی مدیریت خواهیم کرد.

مدیر کل دفتر مشاوره و امور روانشناسی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: سال گذشته حدود 400 میلیون تومان اعتبار به سازمان نظام روانشناسی توسط بهزیستی استان تهران به منظور ارتقاء مرکز صدای مشاور استان تهران اختصاص داده شد که البته سازمان نظام روانشناسی هنوز این پول را جذب نکرده است.

میرمحمدصادقی عنوان کرد: در حال حاضر همکاری بین بخشی برای سازمان بهزیستی کشور در حوزه روانشناسی و مشاوره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و ما تلاش می‌کنیم تا حد امکان پروژه‌های مشترکی را با سازمان نظام روانشناسی به انجام برسانیم تا هم آن سازمان تقویت و توانمند شده و به جایگاه واقعی خود دست یابد و هم بتوانیم مسئله سلامت روان و مشاوره و روانشناسی را در کشور ارتقا دهیم و به تبع هزینه این همکاری‌ها را نیز می پذیریم.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی