سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات

تحقیفات جدید نشان می دهد در افرادی که بیش از اندازه نسبت به وضعیت آینده و رخ دادن رویدادهای ناخوشایند دو دل هستند، احتمالا اندازه 'استریاتوم'، ناحیه ای از مغز آنها که با اختلال اضطراب فراگیر ارتباط دارد، بیش از اندازه بزرگ است.


به گزارش ایرنا از پایگاه خبری یورک الرت، این یافته نتیجه تحقیق انجمن روانشناسی امریکا است و دکتر جاستین کیم از کالج دارتموث که هدایت تحقیق را به عهده داشت، گفت: شک و بلاتکلیفی در قبال تهدیدهای بالقوه در آینده عامل مهمی برای درک فراگیر بودن اختلال های اضطراب و تشویش است، تحقیق ما وجود ارتباط میان توانایی فرد برای برخورد با این تردیدها و سطح ماده خاکستری در بخش مشخصی از مغز را نشان می دهد.
محققان در این مطالعه از مغز 61 دانشجو تصاویر ام آر آی تهیه کردند و همچنین برای سنجش میزان توانایی کنترل نگرانی از احتمال رویدادهای منفی در آینده، پرسشنامه ای را در اختیار آنها قرار دادند؛ نتیجه این بود که بزرگ بودن استریاتوم (ناحیه ای زیرقشری مغز جلویی ) تا حد قابل ملاحظه ای با نگرانی از آینده ارتباط دارد. اما عجیب آن که این ویژگی تنها به استریاتوم برمی گردد و سایر بخش های مغز در آن نقش ندارند.
به گفته محققان، مطالعات قبلی هم که روی بیماران دچار اختلال اضطراب فراگیر صورت گرفته بود، به نقش افزایش ماده خاکستری در استریاتوم اشاره داشتند، اما این نخستین بار است که چنین مولفه ای با تردید و دو دلی در قبال آینده مرتبط دانسته می شود.
پژوهشگران تاکید کردند که با این همه، ارتباط میان افزایش بزرگی استریاتوم و نگرانی از آینده می تواند در افراد سالم نیز وجود داشته باشد، بدون آن که نشانگر ابتلای حتمی به اختلال اضطراب فراگیر باشد.
اختلال اضطراب فراگیر به ترس شدید و کنترل ناپذیر از آینده اطلاق می شود که با مشکلاتی شامل بی‎قراری، کسالت و خستگی، مشکل تمرکز، تحریک‎پذیری، تنش عضلانی و یا بی‎خوابی همراه است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی