سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات

چگونه خدا را به کودکان خود معرفی کنیم؟

یک روانشناس کودک گفت: کودکان از سه سالگی با نام خدا آشنا می‌شوند و خداوند را به صورت یک انسان تصور می‌کنند.

سارا محمدنژاد روانشناس کودک در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: معمولاً کودکان از سه سالگی با نام خدا آشنا می‌شوند در این سن کودکان از سطح تفکر بسیار ابتدایی برخوردارند و تنها مسائل محسوس را درک می‌کنند؛ بنابراین بسیاری از کودکان خداوند را به صورت یک انسان تصور می‌کنند، پرسش‌هایی مثل "خدا کجاست؟ "، "چه می‌خورد؟ " ناشی از همین تصویر کودکانه است.

این روانشناس کودک گفت: این هنر پدر و مادر است که خدا را چگونه به فرزندشان نشان دهند؛ تصویری که از خدا در ذهن کودک ایجاد می‌شود در ضمیر ناخودآگاه کودک باقی می‌ماند و تأثیری ماندگار در احساسات مذهبی کودک در آینده خواهد داشت؛ بنابراین والدین باید کاری کنند که زیباترین تصویر ممکن از خدا را در ذهن کودک ایجاد شود.


نباید نام خدا را با عواطف منفی همراه ساخت

محمدنژاد بیان کرد: تصویر کودکان از خدا معمولاً شبیه تصویری است که از والدین یا مربیان خود دارند؛ اگر آنها دلسوز، مهربان و قابل اعتماد باشند خدای ذهن کودک نیز همین صفات را خواهد داشت و اگر کج خلق، خسیس و بی وفا باشند خدای کودک نیز همین گونه خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه نباید والدین برای معرفی نام خدا از لفظ‌های منفی استفاده کنند، گفت: نباید نام خدا را با عواطف منفی همراه ساخت مثل اینکه "اگر مادر را اذیت کنی خدا دوستت ندارد" بلکه خدا را با کلمات و احساسات مثبت یاد کنید مثلاً بگویید "خدا بچه‌ها را دوست دارد"و برای این دوستی قید و شرطی قرار ندهید.

نعمت‌های خدا را برای کودک بازگو کنید

این روانشناس کودک تشریح کرد: نعمت‌های طبیعی خدا را برای کودک بازگو کنید و از خدا به خاطر آن نعمت‌ها تشکر کنید، مثلاً بگویید "خدایا از اینکه این چشم‌های زیبا را به ما هدیه دادی متشکرم".


محمدنژاد یادآوری کرد: وقتی اتفاق خوبی می‌افتد آن را به خدا نسبت دهید مثلاً وقتی برف و باران می‌بارد، یا گلی شکوفا می‌شود بگویید این‌ کار خداست و در مقابل اتفاقات بد را به خدا نسبت ندهید مثلاً وقتی کودک از علت مریض شدنش می‌پرسد، نگویید "خدا اینطور خواسته است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی