سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات

درمان کارآمدی هیجان : ماندانا شعبان - دکتری روان شناسی دانشگاه الزهرا
نشخوار فکری و هیجان
به گزارش میگنا نشخوار­فکری به معنی فکر کردن در مورد چیزی تاحدی است که برای فرد دردناک و آزار دهنده شود. مانند اجتناب هیجانی، هدف از نشخوار­فکری کاهش پریشانی هیجانی است. به طور متناقض نشخوار، شما را در بالاترین سطح موج هیجانی نگه می­دارد.


اما چگونه: توسط قضاوت در مورد افکار با تمرکز بر خود و دیگران.
زمانی که خود را قضاوت می­کنید، امید این است که نقایص و یا اشتباهاتتان را برطرف کنید اما نتیجه واقعی این است که احساس عمیق­ تر نقص و افسردگی مزمن را تجربه خواهید کرد. قضاوت دیگران نیز به شما احساس نقص و ناامیدی می­دهد و نتیجه اش خشم مزمن و روابط مختل خواهد بود .

پیش­ بینی افکار به نوعی امید به نمایان شدن آینده را ایجاد می کند و پیش­ بینی فاجعه آمیز می­ تواند به شما امید بدهد که می­توانید برنامه­ ریزی کرده و از وقوع اتفاق بد جلوگیری کند. و این حالت می­ تواند اضطراب ایجاد کند و علت این است که پیش ­بینی فاجعه ­آمیز احساس اضطراب را به ­وجود می ­آورد. توضیح افکار این امید را در فرد به وجود می­ آورد که می ­تواند تجارب دردناک را کنترل کند.
این افکار در صدد پاسخ به این سؤال است که چرا این اتفاق افتاده است؛ اگر بتواند علت رفتارهای دردآور را پیدا کند می­ تواند آن را مدیریت کرده و از وقوع آن جلوگیری کند. اما سؤال چرا هیچ جوابی ندارد و معمولاً منجر به درماندگی می­ شود و یا علت یک نقص شخصی است یعنی تقصیر خودتان بود که این اتفاق تلخ افتاد و همین موضوع باعث تشدید هیجان می ­شود.

نشخوار علی­رغم امید شما برای کامل کردن، پاسخ دادن و کنترل کردن، موجب درد هیجانی می­شود و شما را در بالاترین سطح موج هیجانی درحالتی شدید از اضطراب، غم و خشم مزمن نگه می­دارد .
به زودی خواهید آموخت که چگونه افکارتان را بر چسب بزنید و اجازه بدهید بیایند و بروند .
آگاهی هیجانی
هیجانات چه هستند ؟

هیجانات نشانه هایی هستند که به شما کمک می کنند که به افکاری که در مغزتان اتفاق می افتد پاسخ دهید. مغز انتقال دهنده های زیست شیمیایی ای تولید می کند که این انتقال دهنده ها سبب ایجاد هیجانات در ما می شوند، این هیجانات مارا تشویق می کنند که دست به انتخاب بزنیم . به طور مثال هیجانی که به عنوان اضطراب می شناسیم به ما کمک می کند تا از خطر اجتناب کنیم.

خشم به ما کمک میکند که در زمانی که احساس می کنیم مورد تهدید قرار گرفته ایم واکنش دفاعی نشان دهیم. غم به ما کمک می کند که در زمان فقدان و مشکلات راهکار کناره گیری را برگزینیم . از زمان تولد مغز شگفت انگیز ما تکامل یافته تا ما را از آسیب مصون نگه داشته و سبب شود که زنده بمانیم. این به این معنی است که در هر زمان مغز ما احساس کند که با خطری که آسایش مان را تهدید می کند مواجه هستیم، هر کاری که می تواند برای ارسال پیام هیجانی که به ما انگیزه دهد از خودمان محافظت کنیم، انجام می دهد.
ممکن است پاسخ هایی با نام تسلیم، فرار، و حمله را شنیده باشید. هر یک از این سه، پاسخ های متداول به هیجانات شدید هستند. گرچه این سیستم هیجانی برای زنده ماندن و نجات بشر در طول تاریخ سازگارانه بوده است، اما در موقعیت هایی که خطر مرگ وجود ندارد، سازگارانه نیست. زیرا در طول زمان ممکن است درمغز ما یک سوگیری ضمنی منفی به وجود آید که سبب شود محیط اطرافمان را به صورت منفی ببینیم و همین موضوع، باعث ایجاد اضطراب در شرایطی که موقعیت ها اصلا تهدید کننده نیست می گردد؛ به این صورت که حتی زمانی که تهدید فوری وجود ندارد بدن ما ممکن است منقبض شود و حالت حمله به خود بگیرد و ذهن ما بر روی آن چیزی که احتمالاً ممکن است به ما آسیب برساند، تمرکز کند.
زمانی که این اتفاق می افتد، ترس دیگر برای زنده ماندن ما مفید نیست . در چنین حالتی ما زمانمان و انرژی مان را به جای این که به زندگی کردن اختصاص دهیم برای دفاع کردن صرف می کنیم. درمان کارآمدی هیجانی می تواند به ما کمک کند که به هیجاناتی که با مرگ و زندگی در ارتباط نیستند به طور مؤثر و کارآمد پاسخ دهیم .
چهار جزء وجود دارد که تجربه شما از هیجان را شکل می دهد:
افکار: افکار شامل آن چیزی است که به آن فکر می کنید و از ذهنتان می گذرد. مثلاً: هیچ وقت کاری را به درستی انجام نداده ام .
احساسات: احساسات برچسب ها و تفاسیری هستند که به هیجاناتمان می دهیم . مثل: غم، ناکامی، لذت و غیره.

حس های بدنی: آن چیزی هستند که شما در بدنتان احساس می کنید. مثل احساس تنش در عضلات که به هنگام اضطراب تجربه می کنید.

تمایلات رفتاری: امیال تکانه ای انجام یا عدم انجام چیزی هستند. مثل میل به کناره گیری یا ترک. اجازه بدهید در خصوص مؤلفه های هیجان یک مثال بزنم، اگر اتفاق خیلی خوبی در حال افتادن است ممکن است در فکرتان بگذرد که اتفاقات خوبی در انتظارتان است .
احساس هیجانی زدگی بکنید. حس بدنی تان این باشد که سرشار از انرژی هستید و تمایل رفتاری تان این باشد که با دیگران معاشرت کنید .
دانلود متن کامل مقاله : اینجــــا (درمان کارآمدی هیجان)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی