سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات
گلریز برهمند

اگر فیلم «تلقین» (Inception) ساخته ی کریستوفر نولان را دیده باشید تا حدودی با مفهوم «رویای شفاف» آشنایی دارید. رویای شفاف به رویایی گفته می شود که در آن شخص از اینکه در حال خواب دیدن است آگاهی دارد. این در حقیقت حالتی دوگانه بین خواب و بیداری محسوب می شود. از قرار معلوم دانشمندان راهی پیدا کرده اند تا از این حالت برای حل مشکلات خود استفاده کنیم. در ادامه می خواهیم ببینیم چطور می توانیم از خواب آگاهانه برای مقابله با اضطراب و نگرانی و دیگر مشکلات روحی خود استفاده کنیم.

کنترل خواب

بین فعالیت های مغز در زمان دیدن یک رویای شفاف و هنگام بروز یک اختلال روانی، شباهت هایی وجود دارد. در حقیقت، وقتی در حال دیدن یک رویای شفاف هستیم، همان احساسی را پیدا می کنیم که یک شخص مبتلا به یک اختلال روانی دارد. این دانش محققان را به این نتیجه رساند که کنترل خواب ها می تواند تأثیر درمانی زیادی داشته باشد.

به ادعای دانشمندان:

  • کسانی که دائماً درگیر کابوس هستند را در مواردی می توان به آن ها یاد داد که بتوانند خواب شفاف ببیند و به این ترتیب آگاهانه از خواب بیدار شوند.
  • ما می توانیم خواب هایمان را آنگونه که مایلیم بسازیم. تصور کنید که چقدر خوب می شد اگر می توانستیم در خواب خود لحظات زیبایی را تجربه کنیم که واقعی به نظر می رسند. بدن ما هم تحت تأثیر رویای شفاف خوشایندی که می بینیم قرار می گیرد و احساسات مثبتی که در نتیجه ی آن به وجود می آیند به رفع اضطراب و نگرانی کمک می کنند.
  • هنرمندان هم می توانند از خواب های خود الهام بگیرند. مندلیف، شیمی دان مشهور، جدول تناوبی عناصر شیمیایی را یک بار در خواب دیده بود.

ما می توانیم در خواب هایمان خود را به یک سرزمین زیبا و رویایی ببریم، پرواز کنیم یا آدم مشهوری شویم. کنترل خواب های ما در دستان خود ما است. هوشیاری در خواب به ما می کند احساس شادی بیشتری کنیم و می تواند اضطراب و نگرانی ما را کم کند.

اما چطور می توانیم دیدن رویای شفاف را یاد بگیریم؟ به این روش «رویا سازی» (Dream Incubation) گفته می شود و برای این منظور، باید در طول روز یک صحنه را با خود مرور کنید تا شب در خواب شما ظاهر شود.

اگر می خواهید مشکل خاصی را در خواب هایتان حل کنید، باید قبل از خواب به آن فکر کنید. فکر این مشکل باید آخرین چیزی باشد که قبل از به خواب رفتن تان در ذهن شما وجود دارد. برای مثال، اگر مشکل تان یک مسأله ی شخصی است، باید به کسی فکر کنید که با او مشکل پیدا کرده اید. اگر هنرمند هستید و مدتی است که نبوغ تان را از دست داده اید، قبل از خواب به یک بوم نقاشی سفید و خالی فکر کنید. به این ترتیب، وقتی به خواب بروید، ضمیر ناخودآگاه تان سعی می کند راه حلی برای مشکل شما پیدا کند.

علاوه بر این، بهتر است خواب هایتان را جایی ثبت کنید. بلافاصله بعد از بیدار شدن خواب هایتان را بنویسید تا بعداً فراموش شان نکنید. با این کار، به تدریج به نشانه های مشترکی که بین همه ی خواب هایتان وجود دارد پی خواهید برد.

هر شب قبل از خواب، با خودتان تکرار کنید: «می دانم که خواب می بینم.»  این کار به شما کمک می کند هوشیاری و آگاهی خود را بیشتر کنید.

علاوه بر این ها، تکنولوژی هم دست به کار شده و دانشمندان نوعی دستگاه مخصوص رویاهای شفاف اختراع کرده اند. این وسیله از روش تحریک الکتریکی مغز برای کمک به دیدن رویاهای شفاف استفاده می کند و هیچ خطری برای سلامتی ندارد.

تحقیقات نشان داده است خواب ها به ما کمک می کنند احساسات و ترس های خود را پردازش کنیم. اگر بتوانیم به ضمیر ناخودآگاه خود دسترسی پیدا کنیم، آرامش را در درون خود پیدا و اسیب های روحی خود را درمان خواهیم کرد و در نتیجه، اضطراب و نگرانی خود را کاهش خواهیم داد.



منبع: روزیاتو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی