سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات

خبرگزاری فارس: دوستی قبل از ازدواج ممنوع

یک کارشناس خانواده گفت: دوستی قبل از ازدواج برای شناخت بیشتر به عنوان یک ارزش رایج شده اما این روش باعث به‌وجود آمدن علاقه و محبت بین دختر و پسر می‌شود و آنها را از اتخاذ تصمیم منطقی در انتخاب محروم می‌کند.

محسن پوراحمد خمینی کارشناس امور خانواده در گفت و گو با خبرگزاری فارس با اشاره به روایت معروفی از رسول اکرم صلی الله علیه وآله و سلم  که نقل شده ایشان فرموده اند: فرزند سه حق بر پدر دارد: اول انتخاب نام نیکو، دوم کتابت، نوشتن و سواد آموزی، سوم ازدواج، زمانی که فرزند بالغ شد. [1] می‌گوید: ایجاد زمینه‌ ازدواج از وظایف والدین در اسلام برشمرده شده است و حتی در آیین اسلامی از وظایف پدر و مادر ترغیب جوانانشان به ازدواج است.

پوراحمد می‌گوید: مسائل اقتصادی برای آغاز زندگی مشترک مهم است، اما نباید مانع و یا دلیلی برای ازدواج باشد، مسلمان باید زرنگ بوده و درمحدودیت‌ها بهترین تصمیم را بگیرد.

وی با اظهار تاسف از اینکه امروزه  مخارج ازدواج را با چرتکه حساب می‌کنیم، خاطر نشان کرد: فرهنگ رزق و روزی‌سانی را که در اسلام به آن تاکید شده است، فراموش کرده‌ایم.

این کارشناس خانواده معتقد است: فرهنگ ازدواجی که در کشور رایج شده است شباهتی با فرهنگ ازدواج اسلامی ندارد و بین آنها فاصله بسیار زیادی وجود دارد.

پوراحمد مبنای فرهنگ ازدواج در اسلام بر آسان‌گیری می‌داند و می‌گوید: البته آسان‌گیری که اسلام از آن سخن می‌گوید پس از مرحله انتخاب همسر آغاز می‌شود یعنی جهت عکس برخی ازدواج‌های امروزی که انتخاب‌هایی آسان و بر مبنای یک نگاه و یک احساس شکل می‌گیرد.

این کارشناس خانواده افزود: مرحله انتخاب در پروسه ازدواج مهمترین مرحله از مراحل شکل گیری پیوند ازدواج است و باید در جامعه آموزش داد که سخت گیری‌ها باید در مرحله انتخاب باشد و مبنای انتخاب کفویت دختر و پسر در اخلاق و ایمان و عقاید است.

وی گفت : ازدواجی بوی ماندگاری می‌دهد که مبنای انتخابش عقل باشد و دختر و پسر در مرحله انتخاب، دچار عُلقه به یکدیگر نشوند چون اگر در این مرحله علقه به‌وجود بیاید همانطور که امیرالمومنین علیه السلام فرمودند حب الشیء یعمی و یصم (عاشق شدن باعث کوری و کری می‌شود)، دختر و پسر نمی‌توانند عیوب یکدیگر را درک کنند و همین موضوع باعث به‌وجود آمدن بسیاری از اختلافات در زندگی مشترک خواهد شد و حتی گاهی این اختلافات منجر به جدایی زوجین از یکدیگر می‌شود.

پوراحمد اذعان داشت: امروزه در بین برخی افراد، دوستی قبل از ازدواج برای شناخت بیشتر به عنوان یک ارزش تعیین شده است درحالی که این  نوع دوستی باعث به‌وجود آمدن علاقه و محبت بین دختر و پسر شده و آنها را از اتخاذ تصمیم منطقی در انتخاب محروم می‌کند.

وی تصریح کرد: در هیچ‌کدام از روایات از داشتن جهیزیه، مهریه و مراسم‌های سنگین صحبت نشده است.

این کارشناس خانواده با تاکید بر اینکه حمایت خانواده از جوانانی که به سن ازدواج رسیده است، لازم است می‌گوید: داشتن خانه مستقل، خودرو شخصی و وسائل کامل برای شروع زندگی به معنای حمایت نیست.

 [1] . بحارالانوار، ج 6، 24 ; محجة البیغاء، ج 2، ص 66.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی