سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی

مدیر سایت: دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی

سایت تخصصی روانشناسی
دکتر سکینه سلطانی کوهبنانی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
مدیر پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد

آدرس محل کار:

آدرس دانشگاه: مشهد ، میدان آزادی ، دانشگاه فردوسی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، گروه علوم تربیتی ، تلفن تماس : 05138805000داخلی 5892
پلی کلینیک روانشناسی بالینی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد : شماره داخلی 3676

آدرس مرکز مشاوره : مشهد، پنج راه سناباد، تقاطع خیابان پاستور، ساختمان پزشکان مهر، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اندیشه و رفتار، شماره های تماس: 05138412279


آخرین نظرات

روانشناسان دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا دریافتند استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی، احساس تنهایی را تشدید و کاربران را به سوی افسردگی سوق می دهد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک؛ مجله روانشناسی اجتماعی و بالینی "Journal of Social and Clinical Psychology" چاپ نیویورک، نوشت: روانشناسان دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا دریافتند استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی، احساس تنهایی را تشدید و کاربران را به سوی افسردگی سوق می دهد.
هشدار روانشناسان این بار به خطری مربوط می شود که اینستاگرام برای سلامت انسان دارد.
دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا تأثیر شبکه های اجتماعی را بر سلامت انسان بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که شبکه های اجتماعی احساس تنهایی را افزایش می دهد و در نهایت به افسردگی منجر می شود. دانشمندان این مطالعه را بر روی 143 دانشجو انجام دادند که در شبکه های اجتماعی فیسبوک، اینستاگرام و اسنپ چت فعال هستند. دانشمندان پیش از این تحقیقی را برای مشخص کردن خلق و خو و احساس شادی و آرامش افراد انجام دادند. دانشجویانی نیز برای انجام این تحقیق داوطلب شدند.
محققان میانگین زمان فعالیت این افراد در شبکه های اجتماعی را نیز با استفاده از آماری که گوشی های آیفون در اختیار آنها قرار می داد، اندازه گیری کرده بودند.
در تحقیق اخیر، دانشجویان به دو گروه تقسیم شدند: گروه نخست افرادی بودند که وقت خود را به همان اندازه قبلی صرف شبکه های اجتماعی می کردند، در حالی که دانشجویان گروه دوم مجاز بودند تنها 10 دقیقه در روز وقت خود را در شبکه اجتماعی سپری کنند. این تحقیق به مدت سه هفته انجام شد.
در پایان این دوره، روانشناسان پرسشنامه ویژه ای را در اختیار دانشجویان قرار دادند. این پرسشنامه هفت شاخص داشت: حمایت اجتماعی، تنهایی، اضطراب، افسردگی، عزت نفس، پذیرش خود و ترس از اینکه فرد دیگر جزء طبقه اجتماعی خود نباشد.
در نتیجه، محققان دریافتند تنهایی و افسردگی با زمان سپری شده در شبکه های اجتماعی ارتباط مستقیم دارد و آشفتگی ها نزد جوانانی که زمان بیشتری از روز را آنلاین هستند، بسیار بالاتر است.
دانشمندان در این مجله روانشناسی اجتماعی و بالینی تصریح کردند: "حیرت آور است که توجه کمتر به شبکه های اجتماعی موجب می شود یک فرد کمتر احساس تنهایی کند. برخی کارشناسان در این باره می گویند این امر می تواند ناشی از یک مقایسه ناخودآگاه باشد. منظورمان اینستاگرام است؛ وقتی کسی به آنچه در زندگی دیگران اتفاق می افتد نگاه می کند، احساس می کند دیگران بهتر از او زندگی می کنند".
با این حال، روانشناسان هنوز آمادگی انجام این تحقیق را در بین سایر گروه های سنی یا شبکه های اجتماعی که در این تحقیق گنجانده نشده اند، ندارند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی